Δολοφονία Ορθόδοξου Ουκρανού ιερέα από την μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας (SBU)

872
Δολοφονία Ορθόδοξου Ουκρανού

Ο ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) Sergiy Tarasov, γνωστός για τις φιλορωσικές του απόψεις και ένθερμος υποστηρικτής της ενότητας της ιστορικής Ρωσίας, δολοφονήθηκε αφού συνελήφθη από την υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Η ίδια ανησυχία υπάρχει και για τους συνεργάτες του, τον Αρχιμανδρίτη Λαύρ (Berezovsky) και του ιερέα Vasily Miroshnichenko που επίσης συνελήφθησαν από την SBU, η οποία όσο οι Ρώσοι κερδίζουν εδάφη και πλησιάζουν πάλι στο Κίεβο, τόσο αυξάνεται το μένος της κατά των ρωσόφωνων.

Ο Kirill Frolov, επικεφαλής της Ένωσης Ορθοδόξων Εμπειρογνωμόνων, επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ, ανακοίνωσε την Παρασκευή στο TASS ότι μπορεί να επιβεβαιώσει την δολοφονία του πατέρα της

«Φοβάται επίσης ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με την οικογένεια του πατέρα της. Για αυτό ενημερώθηκα επίσης από τον πατέρα Igor Kucheruk, έναν υπέροχο σύγχρονο πάστορα (πρώην κληρικός της επισκοπής Zhytomyr της UOC – σημείωση TASS), ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι ο πατέρας Sergiy Tarasov είναι μάρτυρας, το πτώμα του βρέθηκε», είπε ο Φρόλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, γνώριζε προσωπικά τον δολοφονηθέντα ιερέα, ο οποίος πάντα έλεγε ότι «το Κίεβο είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων» και εναντιώθηκε στους Ουκρανούς εθνικιστές.

Σύμφωνα με τον Φρόλοφ, ήταν η «ειλικρίνεια και η τόλμη του πατέρα Sergiy Tarasov που τον έκαναν να χάσει την ζωή του».

Σύμφωνα με την κόρη του ιερέα Άννα, οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν τον πατέρα της τον Μάρτιο μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του με το πρόσχημα της «προδοσίας», μετά χάθηκαν τα ίχνη του και μόλις λίγους μήνες αργότερα το σώμα του βρέθηκε στο νεκροτομείο του Κιέβου με σπασμένο κρανίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας