Δημοψηφίσματα, τέλος: Ξεκινά ο πραγματικός πόλεμος στην Ουκρανία

2912
ο πραγματικός πόλεμος σ

Νέα ρωσική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια & διαταγή αντιτρομοκρατικής επιχείρησης

Tα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας άλλαξαν με τα δημοψηφίσματα στις τέσσερις πρώην ουκρανικές επαρχίες να ολοκληρώνονται. Πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά στο επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης.

Μέχρι τώρα η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” όπως την αποκαλεί η Μόσχα είχε σχεδιαστεί για να διατηρήσει την ουκρανική πολιτική υποδομή και να μειώσει τις ανθρώπινες απώλειες. Στην Μόσχα πίστευαν ότι δεν πρέπει να “παραλάβουν καμένη γη”. Διαψεύστηκαν λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και υπολογισμών.

Αυτό πλέον αλλάζει. Σκοπός της νέας στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι η καταστροφή της ενεργής απειλής που συνιστά η Ουκρανία και κατ’ επέκταση η Δύση για την Ρωσία. Συνεπώς τα “γάντια” βγαίνουν και ο πραγματικός πόλεμος ξεκινά.

Ο ρωσικός Στρατός έχει ανοίξει όλες τις σοβιετικές αποθήκες όπλων, οι έφεδροι συρρέουν στα κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης και πλέον μένει η διαταγή για έναρξη της επίθεσης.

Από τις αποθήκες έχουν βγει ακόμη και άρματα μάχης Τ-62….

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι:

Λουγκάνσκ: 98.42% “NAI” στην Ένωση με Ρωσία

Χερσώνα:  87.05% “NAI” στην Ένωση με Ρωσία

Zαπορίζιε: 93.11 “NAI” στην Ένωση με Ρωσία

Nτονέτσκ: Με την καταμέτρηση στο 82%, το 99.06% ζητά Ένωση με Ρωσία

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, δήλωσε πως αν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι ευνοϊκά, αυτό θα μπορούσε να εξετάσει την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε στη συνέχεια να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία.

Mozhegov: Θα υπάρξει τελεσίγραφο στους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τα εδάφη μας

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Vladimir Mozhegov περιέγραψε τις εξελίξεις μετά τα δημοψηφίσματα.

«Υποψιάζομαι ότι μετά το τέλος των δημοψηφισμάτων, θα υπάρξει, θα έλεγε κανείς, τελεσίγραφο στους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τα εδάφη μας.

Η ειδική επιχείρηση θα γίνει αντιτρομοκρατική. Είναι απίθανο να κηρυχτεί πόλεμος, αλλά μια “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” είναι πιθανή. Γενικά, η ρητορική θα γίνει πολύ πιο σκληρή κατά των Αμερικανών και των Βρετανών, συμπεριλαμβανομένων.

Ήδη η απάντηση έρχεται, προχωράμε σε μερική κινητοποίηση και τα δημοψηφίσματα δείχνουν ότι το διακύβευμα αυξάνεται. Η Ρωσία δεν σκοπεύει να φύγει. Μέχρι τώρα, οι Αμερικανοί τόνιζαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές με την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα υποχωρήσει στις αρχικές της θέσεις. Είναι σαφές ότι αυτό το στάδιο έχει ήδη περάσει, το διακύβευμα άλλαξε. Ο Πούτιν έχει ήδη πει πολλά για αυτό το θέμα.

Μίλησε ξεκάθαρα  για τη δυνατότητα χρήσης οποιουδήποτε τύπου όπλων. Έτσι, βλέπουμε ότι η κλιμάκωση αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να ξεπεράσει την κοινή λογική ή να ακολουθήσει αποκλιμάκωση»

Andrey Koshkin: “Η επιχείρηση θα γίνει Αντιτρομοκρατική”

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα γίνει αντιτρομοκρατική μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και την είσοδο των τεσσάρων περιοχών  στη Ρωσία. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας Sergey Aksyonov.

Ο πολιτικός επιστήμονας Andrei Koshkin είπε σχετικά:

«Μέχρι στιγμής, όλοι μιλούν για αλλαγή του καθεστώτος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Όλοι περιμένουμε την Παρασκευή, θα κάνει έκκληση στην οποία θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το βράδυ θα υπάρξουν σχετικά νομικά έγγραφα και, πιθανότατα, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Υποθέτουμε ότι τα εδάφη θα γίνουν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τώρα η “ειδική επιχείρηση” θα πάρει τον χαρακτήρα της αντιτρομοκρατικής, δηλαδή οι τρομοκράτες βρίσκονται στο έδαφός μας και πρέπει να τους εξουδετερώσουμε.

Σε αυτή την περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα πραγματοποιήσουμε μια επιχείρηση εκκαθάρισης με βάση τους λόγους διασφάλισης της ασφάλειας του κράτους μας.

Γι’ αυτό, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εστίασαν την προσοχή τους όχι μόνο στην προστασία των ζωών των κατοίκων του Ντονμπάς, αλλά και στην ασφάλεια της Ρωσίας.

Η μερική κινητοποίηση πραγματοποιείται προς το συμφέρον της διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δημιουργείται νέα Ομοσπονδιακή Περιφέρεια

Στη Ρωσία, θα δημιουργηθεί μια νέα ομοσπονδιακή περιφέρεια με βάση την Κριμαία, γράφουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η νέα αυτή περιφέρεια θα αποτελείται από την Κριμαία, τις Δημοκρατίες του Ντονμπάς και δύο πρώην ουκρανικές περιφέρειες, τις περιοχές Ζαπορίζιε και Χερσώνα.

Σύμφωνα με πηγές από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, την Προεδρική Διοίκηση και την κυβέρνηση της Κριμαίας, ο πρώην γενικός διευθυντής της Roskosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ενδέχεται να ηγηθεί της νέας Ομοσπονδιακής περιφέρειας.

Ρωσικές πηγές εξηγούν την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ομοσπονδιακής περιφέρειας λέγοντας πως υπάρχει μια «δύσκολη κατάσταση» γύρω από τα δημοψηφίσματα και την εισδοχή νέων εδαφών στην Ρωσία.

Ο πολιτικός επιστήμονας Νικολάι Σταρίκοφ πρόσθεσε:

«Είναι απολύτως προφανές ότι η θέσπιση στρατιωτικού νόμου στην περιοχή όπου διεξάγονται οι εχθροπραξίες είναι λογική και σωστή. Όσον αφορά την εισαγωγή αυτού του καθεστώτος σε ολόκληρη τη χώρα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή και να ακούσουμε τον Πρόεδρό μας μετά τα αποτελέσματα της διαδικασίας για την εισδοχή νέων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει όχι μόνο το καθεστώς της “ειδικής επιχείρησης”, αλλά το πιο σημαντικό, το νόημα των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα. Σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ενίσχυση της στρατιωτικής συνιστώσας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας