Δήμαρχος Νικολάεφ: “Εγκαταλείψτε την πόλη”-Πυραυλικό μπαράζ κατά του φράγματος

2535
Δήμαρχος Νικολάεφ: “Εγκαταλείψτε την πόλη”

Στην τελική ευθεία μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής εισήλθε η Ουκρανία καθώς ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων εναντίον της περιοχής Novaya Kakhovka με συνέπεια τρεις πύραυλοι να πλήξουν εγκαταστάσεις του φράγματος.

Η ρωσική διοίκηση αναγκάστηκε να «απελευθερώσει μεγάλο όγκο νερού από το φράγμα Kakhovka στον Δνείπερο, προκειμένου να αποφευχθεί μία μεγάλη καταστροφή στη Χερσώνα, εάν συνεχίσουν να το βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί».

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ “οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τη πόλη Nova Kakhovka στην περιφέρεια Χερσώνας της Ουκρανίας σήμερα και χτες με πυραύλους GMLRS που εκτοξεύτηκαν από M142 HIMARS. Στην επίθεση έβαλλαν και με συστήματα Ader”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 19 πυραύλους από MLRS HIMARS και Alder από τις οποίες αναχαιτίστηκαν οι 16.

Τρεις πύραυλοι έπληξαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, και κατοικίες τυλίχτηκαν στις φλόγες. 

Σύμφωνα με την ρωσική Διοίκηση “δεν υπάρχουν κρίσιμες ζημιές στον HPP Kakhovskaya, ο υδροηλεκτρικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί

Οι 3 πύραυλοι έπεσαν στον χώρο του υδροηλεκτρικού σταθμού χωρίς όμως να προκαλέσουν κρίσιμες ζημιές”

Δείτε βίντεο από την ουκρανική επίθεση

Eτοιμασίες εισβολής στην Ουκρανία: Οι Γάλλοι ενισχύουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ρουμανία

Επιπλέον η επίλεκτη αμερικανική 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία “Screaming Eagles” ενισχύεται τις τελευταίες ώρες.

Χτες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, γαλλικές στρατιωτικές φάλαγγες εισήλθαν στο έδαφος της Ρουμανίας. Η πρώτη στρατιωτική φάλαγγα αποτελούνταν από ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού ενώ η δεύτερη από βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού. Οι δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Cincu.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές σημειώνουν πως “η διοίκηση του ΝΑΤΟ αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις στη Ρουμανία, μετά την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας, δύο φάλαγγες του γαλλικού στρατού πέρασαν τα ρουμανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Βασίλε Ντίντσου, όλος ο εξοπλισμός προορίζεται για την ενίσχυση της ομάδας του ΝΑΤΟ που αναπτύσσεται στη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο στρατιωτικός εξοπλισμός έφυγε από το έδαφος της βάσης στη Γαλλία στις 18 Οκτωβρίου και πέρασε τα ρουμανικά σύνορα στις 23 Οκτωβρίου.

Στις 22 Οκτωβρίου, η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού «Screaming Eagles» αναπτύχθηκε στη Ρουμανία σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την Ουκρανία.

“Σημειώνεται ότι η Μεραρχία αυτή είναι εκπαιδευμένη να αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης μέσα σε λίγες ώρες. Κανείς δεν πιστεύει ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ στέλνει πρόσθετες δυνάμεις στη Ρουμανία, δήθεν για να «προστατεύσει τα σύνορα του ΝΑΤΟ», αλλά η εκδοχή της εισβολής στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας εξετάζεται αρκετά σοβαρά.

Παρεμπιπτόντως, ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Βασίλε Ντίντσου παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος υποστηρίζει πλήρως τις ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας. Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας δεν συμφωνεί με την πιθανή εμπλοκή της Ρουμανίας στην ουκρανική σύγκρουση” τονίζουν ρωσικές πηγές.

Και δυνάμεις της Λιθουανίας

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις της Πολωνίας και της Λιθουανίας μεταφέρονται στα σύνορα της Λευκορωσίας
Και οι δύο χώρες συγκεντρώνουν στρατιωτικό εξοπλισμό και πεζικό υπό την κάλυψη ασκήσεων.

Λιθουανοί στρατιώτες στάλθηκαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία με κόκκινα περιβραχιόνια. Δηλαδή ο λιθουανικός στρατός, υπό την κάλυψη της άσκησης «Iron Wolf 2022», αναπτύχθηκε στα σύνορα με τη Λευκορωσία με αναγνωριστικά σημάδια που χρησιμοποιούνται από Λευκορώσους και Ρώσους.

Πρόκειται για απάντηση του ΝΑΤΟ στην ανάπτυξη δυνάμεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με την Ατλαντική Συμμαχία οι δυνάμεις αυτές έχουν στόχο να περικόψουν τη Δυτική Ουκρανία από το να λαμβάνει προμήθειες και όπλα από τη Δύση.

“Εγκαταλείψτε το Νικολάεφ”

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Νικολάεφ, Αλεξάντερ Σενκέβιτς, προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης, των οποίων οι δραστηριότητες δεν σχετίζονται με τη διαχείριση υποδομών ζωτικής σημασίας, να εγκαταλείψουν το Νικολάεφ.

Σε συνέντευξή του εξήγησε ότι ο κίνδυνος καταστροφής κατοικιών και ζωτικής σημασίας υποδομών παραμένει ακόμη υψηλός.

“Υπενθυμίζω συνεχώς στους κατοίκους του Νικολάεφ ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των σπιτιών τους και, κυρίως, καταστροφής υποδομών, η απουσία των οποίων θα τους εμποδίσει να ζήσουν μια κανονική ζωή. Και το πιο σημαντικό, υπάρχει η πιθανότητα να χτυπήσει ένας πύραυλος ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος, και μπορούμε να χάσουμε το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε, τη ζωή.

Ως εκ τούτου, συνεχίζω να λέω ότι σε όλους τους ανθρώπους που δεν εμπλέκονται στη διαχείριση των υποδομών ζωτικής σημασίας, να εγκαταλείψουν την πόλη πριν από το τέλος της ενεργού φάσης των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με τον Senkevich, 220-230 χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν στην πόλη, ενώ πριν από τον πόλεμο πλήρους κλίμακας ζούσαν στο Νικολάεφ 486 χιλιάδες άνθρωποι.

Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στο Νικολάεφ, ο δήμαρχος τους συνέστησε να κάνουν προμήθειες τροφίμων για μια εβδομάδα. Είπε επίσης ότι οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη θέρμανση σε πολυώροφα κτίρια στο άμεσο μέλλον και να παρέχουν στους κατοίκους ιδιωτικών κατοικιών καυσόξυλα και σόμπες για θέρμανση χώρων”.

Ο Δήμαρχος του Νικολάεφ ζήτησε διακριτικά την εκκένωση της πόλης…

Δείτε εικόνες από την συγκέντρωση δυνάμεων της Λιθουανίας και της Γαλλίας

Image

Image

Image

Image

Δείτε βίντεο από την στρατιωτική ανάπτυξη του Μαρτίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας