Δηλώσεις βόμβα Κομισιόν: Συντριβή Ουκρανικού στρατού-Έχει 100.000 νεκρούς και 200.000 τραυματίες

2485

Η Ρωσία συνέτριψε ένα ολόκληρο Στρατό – Ομολογία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Ουκρανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αποκάλυψε πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί πάνω από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες και 20.000 πολίτες.

Τα νούμερα που έδωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταυτίζονται απόλυτα με τις εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και την τελευταία αναφορά των Ουκρανών πριν 4 μηνών:

Αν οι νεκροί τώρα είναι πάνω από 100.000 τότε οι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες πρέπει να είναι πάνω από 200.000 ίσως και 250.000!

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έχει εξαφανίσει έναν ολόκληρο Στρατό 300.000 ανδρών γεγονός που δείχνει τι συμβαίνει στα πεδία των μαχών.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έσπευσε να διαγράψει το τουιτ που είχε κάνει και να δώσει στην δημοσιότητα νέο βίντεο χωρίς την αναφορά στα νούμερα των νεκρών Ουκρανών.

Ταυτόχρονα σε μια επικίνδυνη εξέλιξη, η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  πρότεινε τη σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, για τη διερεύνηση και τη δίωξη του εγκλήματος της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΕΕ και Ρωσία δεν κινούνται απλώς σε μετωπική αλλά βάζουν τις βάσεις για παγκοσμιοποίηση της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και τα 30 μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό κράτος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σύσταση ειδικού δικαστηρίου κατά της Ρωσίας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε σε μήνυμά της που δημοσιοποιήθηκε μέσω βίντεο ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε θάνατο, καταστροφή και ανείπωτα δεινά», αναφερόμενη χαρακτηριστικά στην «φρίκη της Μπούτσα».

«Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματά της»

«Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 20.000 άμαχοι και 100.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Πρώτον, η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα φρικτά εγκλήματά της, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος της επίθεσης εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν .

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε τη σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, για τη διερεύνηση και τη δίωξη του εγκλήματος της επιθετικότητας της Ρωσίας.

Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για να λάβουμε την ευρύτερη δυνατή διεθνή υποστήριξη για αυτό το εξειδικευμένο δικαστήριο».

Η ζημιά στην Ουκρανία υπολογίζεται σε 600 δισ. ευρώ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε επίσης ότι «η Ρωσία πρέπει επίσης να πληρώσει οικονομικά για την καταστροφή που προκάλεσε. Η ζημιά που υπέστη η Ουκρανία υπολογίζεται σε 600 δισ. ευρώ. Η Ρωσία και οι ολιγάρχες της πρέπει να αποζημιώσουν την Ουκρανία για τη ζημιά και να καλύψουν το κόστος για την ανοικοδόμηση της χώρας».

«Έχουμε τα μέσα να κάνουμε τη Ρωσία να πληρώσει. Έχουμε μπλοκάρει 300 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας και έχουμε παγώσει 19 δισ. ευρώ από τα χρήματα των Ρώσων ολιγαρχών.

Βραχυπρόθεσμα, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, με τους εταίρους μας, μια δομή για τη διαχείριση αυτών των κεφαλαίων και την επένδυσή τους. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσαμε τα έσοδα για την Ουκρανία» εξήγησε.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι «μόλις αρθούν οι κυρώσεις, αυτά τα κεφάλαια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε η Ρωσία να καταβάλει πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ουκρανία».

«Θα εργαστούμε για μια διεθνή συμφωνία με τους εταίρους μας για να γίνει αυτό δυνατό. Και μαζί, μπορούμε να βρούμε νομικούς τρόπους για να το πετύχουμε. Τα φρικτά εγκλήματα της Ρωσίας δεν θα μείνουν ατιμώρητα», κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Ζελένσκι ζητάει 1 τρισεκ. δολ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι θα απαιτηθούν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και το Κίεβο σχεδιάζει να εμπλέξει δυτικές χώρες που θα αναλάβουν την άμεση ανοικοδόμηση πόλων ή περιοχών.

«Εμπλέκουμε ήδη δεκάδες χώρες εταίρους στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Το κόστος της ανοικοδόμησης υπολογίζεται σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια».

Η Ουκρανία σχεδίαζε να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάθεσης της ανοικοδόμησης πόλων και περιοχών της Ουκρανίας σε εθνικές κυβερνήσεις και εταιρείες.

Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Αυστραλία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Εν τω μεταξύ, στις 25 Οκτωβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε άλλες χώρες για την απροθυμία τους να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας