Διάταγμα Πούτιν: Η Ρωσία δεσμεύει μετοχές θυγατρικών της Danone και Carlsberg

2758

Η Ρωσία δέσμευσε το σύνολο των μετοχών της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας παραγωγής τροφίμων Danone, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το διάταγμα ανέφερε επίσης ότι οι μετοχές της Baltika Breweries, μιας ρωσικής εταιρείας ζυθοποιίας που ανήκει στην Carlsberg θα περάσουν επίσης υπό κρατική διαχείριση.

Ο κρατικός οργανισμός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Rosimushchestvo θα θέσει “προσωρινά” υπό τον έλεγχό της το 98,56% των μετοχών της Baltika και δεκάδες χιλιάδες μετοχές της Danone.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο επιχειρήσεις είχαν εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσουν από τη ρωσική αγορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανάληψη των ρωσικών θυγατρικών της γερμανικής Uniper και της φινλανδικής Fortum τον Απρίλιο.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε τότε ότι θα μπορούσε να κατασχέσει περισσότερα δυτικά περιουσιακά στοιχεία σε προσωρινή, όπως είπε, βάση, σε αντίποινα για τις ξένες ενέργειες κατά ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Η Carlsberg δήλωσε τον Ιούνιο ότι είχε υπογράψει συμφωνία για την πώληση της δραστηριοτήτων της στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας