Διαταγή στο ρώσικο Στρατό: “Πάρτε το Χάρκοβο πάση θυσία”-Λιώνουν τις δυνάμεις Kraken

2083

Ύψωσαν το λάβαρο του Αγίου Δημητρίου Ντονσκόι στα άρματα μάχης

Συγκλονιστικές σκηνές καταγράφονται στις περιοχές του Χάρκοβο που ελέγχει ο ρωσικός Στρατός. Στρατιωτικοί ιερείς ευλογούν τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιθετικές επιχειρήσεις ενώ τα άρματα μάχης τους έχουν υψώσει το λάβαρο του Αγίου Δημητρίου Ντονσκόι.

Στην περιοχή επιχειρούν πολυάριθμες ρωσικές ειδικές δυνάμεις με τους βομβαρδισμούς εναντίον ουκρανικών θέσεων να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το Τάγμα Kraken των Ουκρανών έχει σημαντικές απώλειες και έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Το ίδιο και η Λεγεώνα των Ξένων που μάχεται στην περιοχή.

Αυτό που είναι σίγουρο πλέον είναι ότι ο ρωσικός Στρατός έχει διαταγή να καταλάβει το Χάρκοβο πάση θυσία. Τους λόγους τους εξηγούν παρακάτω Ρώσοι αναλυτές σημειώνοντας πως η πόλη πρέπει να περάσει σε ρωσικά χέρια το ταχύτερο δυνατόν.

Δείτε το βίντεο

Δείτε βίντεο με το λάβαρο του Αγίου Δημητρίου Ντονσκόι στα άρματα μάχης

Ρωσικά ΜΜΕ: Πάρτε πάση θυσία την «Αεροπορική πύλη» προς τη Ρωσία

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να πάρουν πάση θυσία το Χάρκοβο. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Την 1η Απριλίου 2022, δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος διείσδυσαν στον εναέριο χώρο της συνοριακής περιοχής Belgorod και επιτέθηκαν σε αποθήκη πετρελαίου με μη κατευθυνόμενους πυραύλους, με αποτέλεσμα δεξαμενές με καύσιμα και λιπαντικά που προορίζονται για τις ανάγκες του ρωσικού Στρατού να ανατιναχθούν.

Αυτό το γεγονός σηματοδότησε την έναρξη της μεταφοράς των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πώς έγινε αυτή η επίθεση τότε; Θα μπορούσε να συμβεί ξανά μια τέτοια αεροπορική επιδρομή;

Εκείνη η πρωταπριλιάτικη αεροπορική επίθεση από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ήταν πραγματικό σοκ για πολλούς Ρώσους. Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του εδάφους στα σύνορα των περιοχών Χάρκοβο και Belgorod, γεγονός που επέτρεψε σε δύο επιθετικά ελικόπτερα να εισέλθουν στον ρωσικό εναέριο χώρο απαρατήρητα, να βομβαρδίσουν με επιτυχία και να διαφύγουν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι «αεροπορικές πύλες» εξακολουθούν να υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.

Πολλοί Ρώσοι αναρωτιούνται γιατί το Χάρκοβο, το οποίο απέχει μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, δεν έχει ακόμη καταληφθεί. Αυτή είναι μια πόλη άνω του εκατομμυρίου, η πρώην πρωτεύουσα της Nezalezhnaya, μέχρι πρόσφατα ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, η απώλεια του οποίου θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για την οικονομία, και για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ουκρανικού κοινού.

Για τη Ρωσία, θα είναι το πιο σημαντικό κέντρο μεταφορών και logistics, αναπόσπαστο μέρος της αποκατάστασης της απευθείας σιδηροδρομικής επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Κριμαίας. Αλλά, δυστυχώς, όλα δεν είναι τόσο απλά όσο θα θέλαμε.

Μέχρι σήμερα, οι κύριες μάχες διεξάγονται στο Nτονμπάς. Το έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο έχει απελευθερωθεί, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μόνο κατά 31%. Το ίδιο το Χάρκοβο μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πολύ σκληρό καρύδι για να σπάσει. 

Βίντεο: Ρωσική επίθεση σε θέσεις Ουκρανών στο Χάρκοβο

Είναι πόλη φρούριο – Πώς θα γίνει η επίθεση

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γεωγραφικής του θέσης, το Χάρκοβο είναι μια πραγματική πόλη-φρούριο, στραμμένη προς τα ανατολικά, προς τη Ρωσία. Οι διαδρομές ανεφοδιασμού της φρουράς του από την Πολτάβα και το Ντνεπροπετρόβσκ προστατεύονται σχεδόν τέλεια. Ταυτόχρονα, υπάρχουν στενές επιμήκεις κοιλάδες, ποτάμια τα οποία περιβάλλονται από τις δύο πλευρές από υψώματα, από το Χάρκοβο έως τα ρωσικά σύνορα. Στο εσωτερικό τους υπάρχουν “αλυσίδες οικισμών” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αμυντικές γραμμές, κάτι που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μπορούμε να κόψουμε τις γραμμές ανεφοδιασμού τους είτε από τα βορειοδυτικά, για τα οποία θα χρειαστεί να καταλάβουμε τη μισή περιοχή Sumy, είτε από τα νοτιοανατολικά, από το Barvenkovo, το Izyum και το Slavyansk.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, το 1942, έγινε προσπάθεια να αποκοπούν οι προμήθειες της φρουράς κατοχής του Χάρκοβο. Τα σοβιετικά στρατεύματα δημιούργησαν ένα προγεφύρωμα στο Izyum και συσσώρευσαν σημαντικές δυνάμεις εκεί. Ωστόσο, οι Γερμανοί, με χτυπήματα από τον οικισμό Slavyansk-Kramatorsk και το Balakleya, μπόρεσαν να αποκόψουν αυτό το προγεφύρωμά μας και να αιχμαλωτίσουν σημαντικές δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1943, τα σοβιετικά στρατεύματα πλησίασαν το Χάρκοβο και το κατέλαβαν αλλά με σημαντικές απώλειες.

Το 2022, ο ρωσικός στρατός πλησίασε ξανά την πόλη αλλά με αισθητά μικρότερες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα προγεφύρωμα στο Izyum και ένας από τους πρώτους στόχους κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν η κατάληψη της Balakliya από τα ρωσικά στρατεύματα προκειμένου να στερήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας την δυνατότητα αντεπιθέσεων και ένα βολικό προγεφύρωμα για αυτούς.

Όμως κάτι πήγε στραβά. Χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες οδούς ανεφοδιασμού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αυξήσει σημαντικά το μέγεθος της ομαδοποίησής τους σε αυτό το στρατηγικά σημαντικό περιφερειακό κέντρο. Όταν το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να μεταφέρει τις πιο έτοιμες για μάχη μονάδες στο Ντονμπάς, οι υπόλοιπες δυνάμεις ήταν κακώς εκπαιδευμένες και κυρίως ήταν “αστυνομικοί” από το Λουγκάνσκ.

Βίντεο: Ρωσικό TOR-M2 καταρρίπτει ουκρανικό drone στο Χάρκοβο

“Κλειδί” το Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Ο εχθρός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και οργάνωσε επίθεση, οδηγώντας τις συμμαχικές δυνάμεις σχεδόν στα ρωσικά σύνορα, όπου έπρεπε να τους αντιμετωπίσει και να σταματήσει το στρατιωτικό μας προσωπικό.

Προς το παρόν, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μετακινηθεί ξανά στο Χάρκοβο.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν θα πάρουμε το Χάρκοβο με μικρές δυνάμεις. Το κλειδί για την απελευθέρωση της πόλης βρίσκεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης στις περιοχές Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ και την απελευθέρωση τους από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μόνο μετά από αυτό, από το νότο, μπορούν να αποκοπούν ουσιαστικά οι γραμμές ανεφοδιασμού της φρουράς του Χάρκοβο.

Αλλά και η επ’ αόριστον αναμονή δεν μας ωφελεί. Αργά ή γρήγορα, αλλά το Κίεβο θα αρχίσει να δέχεται πιο σύγχρονες οπλικά συστήματα από τις χώρες του ΝΑΤΟ – UAV, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ανάγλυφου της, η περιοχή του Χάρκοβο είναι μια σχεδόν ιδανική «αεροπορία» μέσω της οποίας η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία θα μπορέσει να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσίας σε όλο και μεγαλύτερο βάθος. Και, αναμφίβολα, θα το κάνουν” καταλήγουν Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί

Βίντεo: Ρωσικές ειδικές δυνάμεις κτυπούν ουκρανικούς στόχους στο Χάρκοβο

Ξεκίνησε η έκδοση ρωσικών καρτών SIM στην περιοχή του Χάρκοβο

Η διαδικασία έκδοσης τηλεφωνικών καρτών SIM με τον ρωσικό κωδικό +7 (990) με την επωνυμία Mir Telecom ξεκίνησε στην πόλη Volchansk, στην περιοχή του Χάρκοβο.

Το γραφείο που άνοιξαν οι Ρώσοι μπορεί να εκδίδει περίπου 600-700 κάρτες SIM την ημέρα.

Επί του παρόντος, το τέλος συνδρομής είναι 100 ρούβλια το μήνα ενώ το πακέτο περιλαμβάνει 20 gigabyte mobile Internet και δωρεάν κλήσεις εντός του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζιε, καθώς και 100 δωρεάν λεπτά για επικοινωνία με την Κριμαία.

Για να συνδεθεί κάποιος στο δίκτυο, απαιτείται μόνο ουκρανικό διαβατήριο. Επιπλέον, ένας Ρώσος πολίτης μπορεί επίσης να λάβει δωρεάν κάρτα SIM. Επί του παρόντος, το ρωσικό δίκτυο καλύπτει μεγάλους οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο και στις περιοχές Χερσώνας και Ζαπορίζιε.

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις κτυπούν ουκρανικούς στόχους στο Χάρκοβο

Δημοψήφισμα στο Χάρκοβο: Τα εδάφη θα προσαρτηθούν στο Μπέλγκοροντ

Το τμήμα της περιοχής του Χάρκοβο που έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα οργανώνει θεσμούς και δομές σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα. Για παράδειγμα έχουν ανοίξει υποκαταστήματα του Ταμείου Συντάξεων, ένα τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η έκδοση ρωσικών διαβατηρίων έχει ξεκινήσει  και ακολουθούν πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο πληθυσμός περιμένει δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του οποίου τα εδάφη αυτά θα γίνουν μέρος της Ρωσίας και ενδέχεται να γίνουν μέρος της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Yaroslav Luzhetsky τόνισε:

“Στο Χάρκοβο έχουμε ήδη τα πρώτα ρωσικά διαβατήρια. Στο εγγύς μέλλον θα αρχίσουν να εκδίδουν πινακίδες αυτοκινήτων ρωσικού τύπου. Έχει εμφανιστεί η κινητή επικοινωνία, η οποία έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί  κανονικά.

Το ρούβλι είναι ήδη αποδεκτό παντού, αλλά το hryvnia εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, επειδή οι άνθρωποι έχουν ακόμα hryvnia στα χέρια τους. Ορισμένες αγροτικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να δίνουν μισθούς σε εθνικά νομίσματα. Γενικά, το ρούβλι είναι ήδη αποδεκτό παντού.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει δημοψήφισμα, οι αρχές μελετούν αυτό το θέμα. Στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και η πόλη Kupyansk και η περιοχή Kupyansky θα προσαρτηθούν στην περιοχή Belgorod, καθώς όλα τα έγγραφα που συντάσσονται στην πόλη Kupyansk συντάσσονται όπως στην περιοχή Belgorod.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται πλήρως ως Υπουργείο Εσωτερικών για την Περιφέρεια Belgorod.

Βίντεο: Ρωσικά drone παρακολουθούν και βομβαρδίζουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας