Παρά την αισιοδοξία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ότι Ρωσία και Ουκρανία μπορούν να φτάσουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία… εντός των επόμενων ημερών και παρά την πρόταση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για παύση των πληγμάτων σε πολιτικές υποδομές για 30 ημέρες, η Ρωσία – αν και δηλώνει ότι ο πρόεδρος Putin είναι ανοιχτός ακόμα και σε άμεσες συνομιλίες με το Κίεβο στην αναζήτηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας -, εμφανίζεται εξαιρετικά δύσπιστη περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν αύριο Τετάρτη 23/4 στο Λονδίνο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ουκρανίας.
Σε αυτήν τη συνάντηση εκτιμάται πως το Κίεβο θα απαντήσει επί των προτάσεων που έχουν διατυπώσει οι ΗΠΑ για το πώς θα μπορούσε να επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις είναι πως οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία, ότι θα βάλουν τέλος στο σενάριο για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ καθώς και ότι αν και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τη ρωσική κυριαρχία στις επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia, δεν θα απαιτήσουν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από αυτές, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι αυτές θα παραμείνουν de facto υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Δημοσίευμα της New York Post υποστηρίζει πως το Κίεβο είναι έτοιμο να αποδεχθεί την απώλεια του 20% των εδαφών του… εφόσον αυτό γίνει de facto, και όχι de jure.
Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να φέρουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον Zelensky – επικριτές του υποστηρίζουν πως αν αποδεχθεί τέτοιες προτάσεις θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας -, με τους Αμερικανούς μάλιστα να προειδοποιούν πως αν δεν υπάρξει πρόοδος σε αυτές τις συνομιλίες, τότε οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις.
Putin (Ρωσία): Ναι σε άμεσες επαφές με Κίεβο – Να διερευνήσουμε την πρόταση για αναστολή των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin φέρεται πως επέτρεψε τις άμεσες διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Όπως μεταδίδεται, ο Putin υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση της ουκρανικής ηγεσίας για αναστολή των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές.
«Πρέπει να το διερευνήσουμε, όλα αυτά είναι αντικείμενο προσεκτικής μελέτης, ίσως και σε διμερή βάση», δήλωσε ο Putin στους δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διευκρίνισε ότι ο Ρώσος ηγέτης αναφερόταν ακριβώς σε «διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά».
Trump (ΗΠΑ): Θα σας πω σε 3 ημέρες – Απέφυγε να απαντήσει αν η Ουκρανία θα αναγνωρίσει ως ρωσική την Κριμαία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Ουκρανία θα πρέπει να αναγνωρίσει ως ρωσική την Κριμαία στο πλαίσιο της επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, παραπέμποντας σε επίσημη ενημέρωση εντός των επόμενων τριών ημερών.
«Λοιπόν, θα σας ενημερώσω πλήρως τις επόμενες τρεις ημέρες, αλλά είχαμε πολύ καλές συναντήσεις με την Ουκρανία και τη Ρωσία.
Θα δούμε πώς θα πάει.
Το επόμενο βήμα είναι ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο.
Είχαμε πολύ καλές συναντήσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Trump.
Medinsky (Ρωσία): O Trump έγραψε Ιστορία – Το σχέδιο του για την Ουκρανία θα διδάσκεται στα ρωσικά σχολεία
Το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα καταγράφεται στα ρωσικά βιβλία ιστορίας όταν ετοιμαστούν οι επόμενες εκδόσεις λαμβάνοντας υπόψη νέα ιστορικά γεγονότα υποστηρίζει ένας από τους συγγραφείς των εγχειριδίων, ο πρόεδρος της Ρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Εταιρείας και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Vladimir Medinsky, σημειώνοντας ότι ο Trump «έχει μείνει σίγουρα στην ιστορία».
«Οι εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλει η νέα αμερικανική κυβέρνηση για να προσπαθήσει να επιλύσει λογικά τη σύγκρουση στην Ουκρανία και, γενικά, οι εκπληκτικοί μετασχηματισμοί στην αμερικανική εσωτερική πολιτική που βλέπουμε τώρα, θα καταλήξουν, χωρίς αμφιβολία, στις σελίδες του εγχειριδίου τόσο της ρωσικής ιστορίας όσο και της παγκόσμιας ιστορίας όταν ετοιμαστεί η επόμενη έκδοση.
Εδώ μπορούμε να πούμε ότι ο Trump σίγουρα έγραψε ιστορία.
Ως παρατηρητής και ως ιστορικός, μπορώ να πω ότι ζούμε σε μια ιστορική εποχή» υποστήριξε ο Medinsky.
New York Post: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν ευρωπαϊκές δυνάμεις για τήρηση εκεχειρίας
Επιπλέον, η New York Post αναφέρει πως το σχέδιο του Trump μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία για να διασφαλιστεί η τήρηση της εκεχειρίας.
«Αν και οι συνθήκες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, καθώς το Κίεβο και η Μόσχα πραγματοποιούν εσωτερικές διαβουλεύσεις για το σχέδιο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι μπορεί να περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία εφόσον επιτευχθεί εκεχειρία» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως συζητείται και το σενάριο ανάπτυξης μιας χωριστής ειρηνευτικής δύναμης με τη συμμετοχή Ρωσίας, Ουκρανίας και μιας τρίτης χώρας που δεν θα είναι κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ προκειμένου να παρακολουθεί την τήρηση της εκεχειρίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Η αμερικανική συμμετοχή είναι επίσης δυνατή, όχι σε στρατιωτική αλλά σε χρηματική μορφή.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν βλέπει καμία δυνατότητα συμβιβασμού σχετικά με την παρουσία ξένων ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Όπως διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός, στην περίπτωση ανάπτυξης ξένου στρατεύματος στην Ουκρανία, οι χώρες της Δύσης δεν θα ήθελαν να συμφωνήσουν στους όρους της ειρηνικής διευθέτησης, καθώς αυτό το στρατιωτικό σώμα θα δημιουργούσε «γεγονότα στο έδαφος».
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει διαμηνύσει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προκλητικό βήμα, ενώ η Υπηρεσία Εξωτερικής Πληροφόρησης της Ρωσίας υποστηρίζει ότι η Δύση θα αναπτύξει στην Ουκρανία ένα λεγόμενο ειρηνευτικό σώμα περίπου 100.000 ατόμων για να αποκαταστήσει τη στρατιωτική ικανότητα της Ουκρανίας.
Η Υπηρεσία Εξωτερικής Πληροφόρησης εκτιμά ότι αυτό θα αποτελέσει ουσιαστική κατοχή της Ουκρανίας.
Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία… να χάσει Κριμαία, να ξεχάσει το ΝΑΤΟ – De facto στους Ρώσους Donbass, Kherson, Zaporizhia
Πιέσεις στο Κίεβο να αποδεχθεί ότι η Κριμαία είναι ρωσική καθώς και ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ασκούν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τη ρωσική κυριαρχία στις υπόλοιπες τέσσερις ουκρανικές επαρχίες – Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia -, τις οποίες έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός και οι οποίες, σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να απαιτήσουν από τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα της από αυτές τις τέσσερις περιοχές, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι αυτές θα παραμείνουν υπό τον de facto έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν πλέον την απάντηση από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky σε αυτές τις προτάσεις.
Αναμένουν να λάβουν απάντηση σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.
Εάν η Ουκρανία αποδεχθεί το σχέδιο, τότε οι προτάσεις θα παρουσιαστούν στη Μόσχα, όπου και αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, Steve Witkoff.
«Η αποδοχή ορισμένων από τις ιδέες της κυβέρνησης Trump μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για το Κίεβο, καθώς η Ουκρανία αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία έχει νόμιμες αξιώσεις σε οποιοδήποτε από τα εδάφη της» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Μια άλλη ιδέα των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές της WSJ, είναι να κηρυχθεί η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia ως ουδέτερη ζώνη που θα μπορούσε να περάσει στον αμερικανικό έλεγχο.
Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο δεν προβλέπει περιορισμούς στον αριθμό και τα όπλα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ωστόσο, το σχέδιο δεν περιέχει καμία αναφορά σε εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Η κυβέρνηση Trump δεν έχει πει εάν θα ήταν πρόθυμη να παράσχει οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη στις ευρωπαϊκές χώρες εάν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία ως μέρος μιας ειρηνευτικής αποστολής.
Yakovenko (Ρωσία): Οι ΗΠΑ παγιδεύουν το Κίεβο
Οι ΗΠΑ «παγιδεύουν» το Κίεβο και θεωρούν ότι το κράτος των Ουκρανών δεν χρειάζεται περιοχές όπου ο πληθυσμός μιλάει ρωσικά αναφέρει σε άρθρο του ο Alexander Yakovenko, μέλος του προεδρείου του επιστημονικού συμβουλίου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Η χώρα έχει ναζιστικοποιηθεί πλήρως και οι Ουκρανοί ναζί καθοδηγούν την πολιτική στην Ουκρανία.
Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αμερικανική πλευρά «παγιδεύει» το Κίεβο με τα λόγια του και πιστεύει ότι το κράτος για τους Ουκρανούς δεν χρειάζεται περιοχές όπου μιλούν ρωσικά» τονίζει ο Yakovenko, αναφέροντας πως η αλλαγή της στρατηγικής της Δύσης απέναντι στον ουκρανικό πόλεμο, με το αφήγημα να μετατοπίζεται από την υποστήριξη της Ουκρανίας στην ενίσχυση της ρωσικής επιχειρηματολογίας, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει, η διοίκηση Trump, κατηγορείται από το Κίεβο και την Ευρώπη για αυτήν τη στροφή, όμως πολλοί υποστηρίζουν ότι το ρωσικό αφήγημα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία ίσως να αποκαλυφθούν μέσω αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Yakovenko τονίζει ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Biden, Jake Sullivan, ένας από τους αρχιτέκτονες του ουκρανικού σχεδίου, πλέον αποφεύγει να αναφερθεί στην αποτυχία του «Blitzkrieg» κατά της Ρωσίας.
Ενώ η Δύση αναζητά έναν τρόπο για ειρήνη, οι αναλυτές τονίζουν ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή: η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ναζιστικοποιημένο κράτος και το Κίεβο συνεχίζει να παρακολουθεί την πολιτική του απόφαση να πολεμήσει με τη Ρωσία, χωρίς να αναγνωρίζει τις συνέπειες αυτής της στρατηγικής.
Σύμφωνα με τον Yakovenko, δέκα χρόνια από το 2014, όταν και άρχισαν όλα, τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα: η Ουκρανία έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, ενώ η στρατηγική της Δύσης για ανατροπή του καθεστώτος στην Ρωσία απέτυχε.
Tuomas Malinen (καθηγητής πανεπιστήμιο Ελσίνκι): Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν σχέσεις με τη Ρωσία: Είναι οι φυσικοί της πόροι…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω των φυσικών της πόρων, αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, Tuomas Malinen.
«Ο Trump επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον όχι μόνο επειδή ο κόσμος γίνεται πολύ πιο ασφαλής όταν οι ηγέτες δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων βρίσκονται σε καλές σχέσεις, αλλά και επειδή η Ρωσία είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο.
Διαθέτει τεράστια αποθέματα ορυκτών και τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις στην Αρκτική» υποστηρίζει ο Malinen.
Δημοσίευμα της Responsible Statecraft ανέφερε πως οι ΗΠΑ μπορεί να προσφέρουν στη Ρωσία άρση των κυρώσεων και επενδύσεις στην Αρκτική περιοχή σε αντάλλαγμα για συνεργασία στο θέμα της Ουκρανίας.
Dubinsky (Ουκρανός βουλευτής): Αναπόφευκτη η ήττα της Ουκρανίας χωρίς τις ΗΠΑ
Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στο μέτωπο, χωρίς την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη υποστηρίζει ο Ουκρανός βουλευτής, Oleksandr Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση ως ύποπτος για προδοσία.
«στις παρούσες συνθήκες, χωρίς αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη και με τη λεκτική υποστήριξη της Ευρώπης, η στρατιωτική ήττα είναι μόνο θέμα χρόνου» τονίζει ο Dubinsky, ο οποίος αναφέρει ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει τους όρους του σε όλους, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έχει ήδη χάσει.
«Ο Zelensky αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την πραγματικότητα.
Το πολιτικό του τέλος είναι προκαθορισμένο» επισημαίνει ο Dubinsky.
Remchukov (Ρώσος δημοσιογράφος): Ο ρωσικός στρατός θα σταματήσει μόλις εκδιώξει τους Ουκρανούς από το Kursk
Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία εκεί «όπου τις προλάβει η είδηση» για την πλήρη εκδίωξη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk υποστηρίζει ο Konstantin Remchukov, αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Nezavisimaya Gazeta σε άρθρο του, αναφερόμενος στη στρατηγική της Ρωσίας για το μέλλον της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Remchukov, η διακοπή των εχθροπραξιών κατά μήκος του μετώπου δεν θα παραβιάσει το ρωσικό Σύνταγμα, καθώς, όπως εξηγεί, το ρωσικό Σύνταγμα δεν καθορίζει τα σύνορα των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας.
Οι περιοχές «Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», «Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, καθώς και οι περιοχές Zaporizhia και Kherson, υπάγονται σε ειδικούς ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους που ρυθμίζουν την ένταξή τους στη Ρωσία.
«Οι νόμοι αυτοί καθορίζουν ότι τα σύνορα των νέων υποκειμένων της Ρωσίας ορίζονται από τα πραγματικά σύνορα που πέρασαν υπό ρωσικό έλεγχο, και όχι από τα διοικητικά σύνορα σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας», υπογραμμίζει ο Remchukov.
Παράλληλα, σημειώνει πως υπάρχουν πολιτικοί, που συχνά χαρακτηρίζονται «γεράκια», οι οποίοι θεωρούν ότι τα νέα υποκείμενα πρέπει να ορίζονται με βάση τα διοικητικά σύνορα του 1991, κάτι που, κατά τον ίδιο, «δεν είναι προφανές».
Ο Remchukov αναφέρεται και στη δήλωση του Vladimir Putin, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχει ήδη «απελευθερώσει το 99,5% της περιοχής του Kursk».
Αυτή η δήλωση υποδεικνύει την προθυμία της Ρωσίας να προχωρήσει σε συμφωνίες μόνο εφόσον η περιοχή του Kursk «καθαρίσει πλήρως».
«Για τον Putin, είναι προφανώς απαράδεκτο να υπάρξει παζάρι για την περιοχή του Kursk» τονίζει ο Remchukov.
Οι Ρώσοι περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Gornal, στο Kursk
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει κοντά στην περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στο χωριό Gornal, στην περιοχή του Kursk αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι, πριν από την εκεχειρία του Πάσχα, μονάδες από τη Ρωσική Ομάδα Μάχης «Βορράς» είχαν χτυπήσει ουκρανικές ταξιαρχίες κοντά στο Gornal.
«Στην περιοχή Gornal, <…> τα στρατεύματά μας έχουν προχωρήσει.
Προσπαθούμε να περικυκλώσουμε το χωριό από δύο κατευθύνσεις και να παγιδεύσουμε τον εχθρό εκεί» επισημαίνει Ρώσος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, πάνω από το 86% της περιοχής που καταλαμβάνουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχει απελευθερωθεί.
Σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος των συνόρων, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη διεισδύσει στην περιοχή Sumy.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο εχθρός έχει υποστεί πάνω από 74.000 απώλειες στρατευμάτων από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk.
Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο
Πέρα από τις επιχειρήσεις των Ρώσων στο μέτωπο του Kursk, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε στόχους σε Kherson, Kharkiv, Dnepropetrovsk, Mykolaiv, Cherkassy και στο Sumy.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν προς την κατεύθυνση Bogatyr, στην κατεύθυνση του Chasov Yar, στη Svatove και στο Toretsk
Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 104 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σταθερής πτέρυγας την περασμένη ημέρα.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί επιχείρησαν επιθέσεις στην κατεύθυνση της Popovka, της Demidovka και Hoptarovka, παραβιάζοντας την εκεχειρία του Πάσχα.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Goptarovka.
Από τις 14 έως τις 20 Απριλίου, η AFU έκανε 18 προσπάθειες να μεταφέρει ενισχύσεις άνω των 80 στρατιωτών στην περιοχή Popovka.
Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού καταστράφηκε, το υπόλοιπο κατέφυγε στην περιοχή Sumy.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο τμήμα του Chasov Yar.
Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Bogatyr, ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο χωριό Kotlyarivka, στο Zvirove ενώ είναι σε εξέλιξη κοντά στην Alekseevka.
Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Kotlyne.
ΠΗΓΗ bankingnews