Διαφαίνεται δυνατότητα συσπείρωσης

1037
Αναφορικά με τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάδειξη της προσωπικότητας της παιδιάτρου και τραγικής μητέρας κυρίας Καρυστιανού στην σύγχρονη ελληνική πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα και με απαρχή την βαρυσήμαντη, όπως αναμένεται, συνέντευξή της στον βασικό συντελεστή του γνωστού έγκυρου τηλεοπτικού καναλιού της Κρήτης, κ. Σαχίνη, στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ (Παρασκευή, 29/3/202, 21:45):
Το έφερε η συγκυρία έτσι, να υπάρχει ένα αρκετά νέο ηλικιακά πρόσωπο, ανεξάρτητο από κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς βεβαρημένο από προσωπικές αντιθέσεις κι εμπάθειες κοινωνικοπολιτικό παρελθόν, που να μπορεί να συσπειρώσει μια μεγάλη μερίδα του παραγκωνισμένου και προδομένου συνεπούς προοδευτικού πολιτικού κόσμου.
Με ένα ελάχιστο κοινωνικοπολιτικό πρόγραμμα, με χαρακτηριστικά εθνικοαπελευθερωτικά που θα επαναθέσουν τα θεμέλια για την ύπαρξη του μελλοντικού νεοελληνικού κράτους, στη βάση της επεξεργασίας ενός νέου Συντάγματος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία, την ανάπτυξη, τις πολυδιάστατες διπλωματικές και οικονομικές διακρατικές σχέσεις, τις κρατικές δομές και την λειτουργία τους.
Θεωρώ, πως υπάρχει η δυνατότητα, με την υποστήριξη του υγιούς πολιτικού κόσμου και των ενεργών πολιτών (επιστήμονες, διανόηση, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας), ιδιαίτερα των νέων που απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες, διότι απηύδησαν και απεχθάνονται την λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κράτους, να συστήσει τον Ενωτικό Πολιτικό Φορέα που θα μπορούσε, όντως, να συμμετάσχει στις εκλογές και να ανατρέψει το ισχύον φαύλο πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Δεν μιλάμε για κοινωνική επανάσταση με κατάργηση των υφιστάμενων οικονομικών δομών και σχέσεων, του λεγόμενου κοινωνικού ιστού. Ούτε για ένα οργανωτικό πρόγραμμα άμεσης αποστασιοποίησης από το ευρωενωσιακό καθεστώς, δεδομένου ότι ο συσπειρωτικός αυτός Πολιτικός Φορέας που θα συσταθεί για να στηρίξει κατ’ αρχήν τους άμεσους στόχους διελεύκανσης των συνθηκών υπό τις οποίες χάθηκε το αγαπημένο πρόσωπο της κ. Καρυστιανού, μαζί με όλους τους άλλους κατά βάση αθώους και ανυποψίαστους, νέους κυρίως, συμπατριώτες μας, θα συμμετάσχει στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, χωρίς η ίδια -σαν επικεφαλής του νέου Πολιτικού Φορέα- να θέσει υποψηφιότητα, αλλά να τον προετοιμάσει για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την κάθοδο σε όσο το δυνατόν πιο άμεσες βουλευτικές εκλογές. Με την ίδια να στηριχθεί από όλους με κάθε μέσο και τρόπο, για να αντικαταστήσει την στρατευμένη με τα συμφέροντα του κατεστημένου ολίγιστη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απέδειξε, ότι έχει το κύρος, την απαιτούμενη μόρφωση και την διαλεκτική σκέψη για να το κάνει.
Δεν επεκτείνω εδώ τις βασικές και απλές αυτές προτάσεις για τις απαιτούμενες πολιτικές ενέργειες που σαφέστατα θα συμπεριλαμβάνουν και ένα ή περισσότερα ξεκάθαρα και ανόθευτα λαϊκά δημοψηφίσματα. Το μήνυμα είναι να υπάρξει η πρωτοβουλία συνάντησης και συνεργασίας των αναγνωρισμένων για την ακεραιότητά τους και τον σχετικά ανιδιοτελή χαρακτήρα τους παλιών και νέων πολιτικών προσωπικοτήτων, ως εκπροσώπων των πολιτικών φορέων στους οποίους ανήκουν ή θα σχηματίσουν, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται εντός ή εκτός του υποβαθμισμένου και ανεπαρκούς ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι σαφές, ότι κάποιο πρόσωπο με κύρος και αποδεδειγμένη κοινωνική αποδοχή από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να αναλάβει την αρχική πρωτοβουλία. Ώστε να συσταθεί άμεσα μια πρώτη αξιόλογη Πολιτική Επιτροπή των προαναφερόμενων εκπροσώπων των πολικών κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, οργανώσεων και ενεργών προσωπικοτήτων που θα προσεγγίσει με την συγκεκριμένη συγκροτημένη πρόταση την κ. Καρυστιανού.
Συμπατριώτες, Έλληνες εργαζόμενοι: Οι καιροί ου μενετοί!Αντώνης Ν. Κοσμίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας