«Δεν ξεχνώ»-Χιλιάδες μοτοσικλετιστές τίμησαν τη μνήμη Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

644
Χιλιάδες μοτοσικλετιστές τίμησαν

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές τίμησαν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας σήμερα των εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τις εν ψυχρώ δολοφονίες τους από τους Τούρκους.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μία παράλληλη αντικατοχική εκδήλωση, εκεί όπου τερμάτισε η φετινή πορεία μοτοσικλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, καθώς σήμερα τελείται στο Παραλίμνι το ετήσιο μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κύπρου, έγινε μεγαλειώδης εκδήλωση με χιλιάδες κόσμου να αποτίει φόρο τιμής στους ηρωωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Περίπου 1.500 μοτοσικλέτες από κάθε άκρη της ελεύθερης Κύπρου κατέληξαν στο οδόφραγμα Δερύνειας, με πέραν των 3.000 ατόμων ντυμένων στα λευκά, συμμετέχουν και φέτος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισάακ – Σολωμού».

Της μεγαλειώδους πορείας που προηγήθηκε, προπορευόταν η μοτοσικλέτα του ηρωωμάρτυρα Τάσου Ισάακ, και με κεντρικό σύνθημα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι δολοφόνοι των δυο ηρώων να οδηγηθούν επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης, και να εκτελεστούν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

«Από την Μικρά Ασία, στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο»

Κεντρικό σύνθημα της φετινής χρονιάς, «Από την Μικρά Ασία, στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Εκτός από τους μοτοσικλετιστές, πλήθος κόσμου έφθασε από νωρίς στο απόγευμα στο οδόφραγμα της Δερύνειας, και κυματίζοντας σημαίες του «Δεν Ξεχνώ», διατράνωσαν το αίτημα και τον πόθο της απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών, με φόντο το βουβό Βαρώσι, που οι Αττίλες επιχειρούν εποικίσουν το τελευταίο διάστημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας