Δ.Αβραμόπουλος: Προβληματικές απαντήσεις για συμμετοχή και αμοιβή στην ΜΚΟ του Παντσέρι

696
αμοιβή στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να γίνει μέλος του οργανισμού ζήτησε γραπτώς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την άδεια να λάβει τιμητική αποζημίωση για τη συμμετοχή του, η οποία ανερχόταν στα 5.000 ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο

Με τις έρευνες για το Qatargate να βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι.

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στον οργανισμό Fight Impunity που είχε ιδρύσει ο Παντσέρι, αλλά και για την αμοιβή που έλαβε.

«Ο οργανισμός Fight Impunity είναι ένας σοβαρός οργανισμός που αποβλέπει μέσα από τις δράσεις του να καταρτίζει reports κάθε χρόνο και να εντοπίζει όσους έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πριν από δύο χρόνια έγινε πρόταση από τον Παντσέρι, που ήταν τότε επιφανής προσωπικότητα του Ευρωκοινοβουλίου και της ιταλικής πολιτικής, για την ίδρυση αυτού του νέου οργανισμού. Προτάθηκε σε διαπρεπής προσωπικότητες της Ευρώπης, αλλά και σε μένα, να γίνουμε μέλη της τιμητικής επιτροπής και ανταποκριθήκαμε. Δεν είχε εκτελεστικές ούτε διαχειριστικές αρμοδιότητες».

Τι απαντάει

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να γίνει μέλος του οργανισμού ζήτησε γραπτώς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την άδεια να λάβει τιμητική αποζημίωση για τη συμμετοχή του, η οποία ανερχόταν στα 5.000 ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο. Το ποσό που έλαβε φορολογήθηκε στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

«Χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Ένωσης είπε ξεκάθαρα ότι όλα όσα αφορούν στη συμμετοχή σε αυτόν τον οργανισμό είναι σύννομα και σωστά. Αυτοί ερευνούν μήπως τυχόν κατά την περίοδο εκείνη μέσα από τις σχέσεις που είχε με Επίτροπους εάν έκανα προώθηση στον οργανισμό», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας