Χριστούγεννα Ειρήνης

839

Η ενδεχόμενη αποστολή πυραύλων S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία,εμπλέκει έτι περισσότερον την Ελλάδα στον πόλεμο και δεν συμβάλλει στην επίτευξη της Ειρήνης. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις δήλωσε ότι η παράδοση ενός αμυντικού συστήματος στην Ουκρανία αποτελεί απόφαση που αφορά την χώρα που το κατέχει. Διευκρίνισε δε ότι οι Η.Π.Α. είναι πρόθυμες να προσφέρουν ανταλλάγματα ώστε να διευκολύνουν τις χώρες που επιθυμούν να προσφέρουν αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία(www.euro2day.gr 20-12-2022). Μία κυβέρνηση λοιπόν που βρίσκεται στο τέλος της τετραετίας της και εν όψει των επερχομένων εκλογών,την στιγμή που οι πολίτες της Ελλάδας υφίστανται τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας,δύναται άραγε να εμπλέξει περαιτέρω την Ελλάδα στον πόλεμο; Η εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωσή της,δημοσιευμένη στον ιστότοπο του Υπουργείου,αναφέρει: ” Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ξεκάθαρα εχθρικά για την Ρωσία. Το δε ΥΠ.ΕΞ.της Ρωσίας σε δήλωσή του τονίζει:” Αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών,το 70% των οποίων σύμφωνα με δημοσκοπήσεις,αντιτίθεται σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία”. Η δε εκπρόσωπος του Υπουργείου ανέφερε:” Τέλος,κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδία”(www.huffingtonpost.gr 19-12-2022).

Πραγματικά η κυβέρνηση ,λίγο προ του τέλους της,θα λάβει μία τέτοια απόφαση και θα εμπλέξει περισσότερο την Ελλάδα σε τούτο τον πόλεμο; Ίσως θα έπρεπε να αφουγκραστεί τον λόγο του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ,ο οποίος σε συνέντευξή του στο ” ΒΗΜΑgazino”(τεύχος 279,18-12-2022),σε ερώτηση ως προς το να σχολιάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων ανέφερε:” Πρόκειται για έναν αδόκιμο πόλεμο,για μία απαράδεκτη εισβολή,για την οποία όμως οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο την μία πλευρά. Δεν είμαι γεωπολιτικός αναλυτής,αλλά επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι,σας θυμίζω την αντίδραση των Η.Π.Α.όταν πληροφορήθηκαν ότι σοβιετικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές θα εγκατασταθούν στην Κούβα[….] Και νομίζω ότι και η Ε.Ε. θα μπορούσε να επέμβει πιο δυναμικά,να παύσει να είναι εξάρτημα των Η.Π.Α.Ξέρετε αυτό είναι το μεγάλο της λάθος[….]”

Η κυβέρνηση επίσης συνεχίζει τα πυροτεχνήματα των επιδομάτων μέσω του food pass. Όπως και εκείνο των καυσίμων,ομοίως και τούτο προέρχεται από τα έσοδα της φορολογίας,τα οποία πληρώνουν οι πολίτες με τους έμμεσους φόρους στα τρόφιμα( που στα βασικά αγαθά θα έπρεπε να υπάρχει μηδενικός Φ.Π.Α.) και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα που έπρεπε να είναι ανύπαρκτος. Τονίσαμε πολλές φορές,από αυτήν την στήλη, ότι αυτή η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως,των επιδομάτων,δεν λύνει τα προβλήματα,διότι δεν καταπολεμά τον καλπάζοντα πληθωρισμό,που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών.

Το ουσιαστικό περιεχόμενο της εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου διαλύει σύμπαντα τον Κόσμο και τον Άνθρωπο. Ο διωκόμενος Υιός της Αγίας Τριάδος γεννάται δια της Παρθένου Μαρίας,μακριά από τις φωταψίες των μεγάλων αστικών κέντρων. Η Γέννησή Του επαναφέρει τον Άνθρωπο στην ανέκπτωτη Φύση,του ” ίνα ώσι έν”. Επιστρέφει στην ανθρώπινη φύση το αρχετυπικόν Κάλλος,της παραχωρεί την δυνατότητα επανακτήσεως του αφθάρτου και ζωοποιού ανεσπέρου Φωτός. Γεννάται ο Υιός του Ανθρώπου προκειμένου να πάθει τα Πάθη Του,να Σταυρωθεί,να κατέλθει στον Άδη,να Αναστηθεί και να Αναληφθεί,από Αγάπη για το Κτίσμα Του. Δίνει την ευκαιρία στον αυτεξούσιο Άνθρωπο,εάν θέλει,να επανέλθει στην Πηγή της Όντως Δημιουργίας και Ζωής. Αενάως Γεννάται και Ανασταίνεται καθημερινώς εντός του κάθε Ανθρώπου εάν το θέλει. Ναι τότε μπορεί να βιώνει κάθε στιγμή την Γέννηση,την Σταύρωση,την Ανάσταση. Η Γέννηση Του προσφέρει ως Δώρο ες αεί την Ελπίδα της Ειρήνης στον Άνθρωπο και στον Κόσμο. Η νίκη επί του θανάτου διαλύει και ταυτοχρόνως ενώνει τα εφήμερα με τα αιώνια,τα περαστικά με τα αξεπέραστα τα σημαίνοντα ασήμαντα με τα ασημάντως σημαινόμενα.

Καλά Χριστούγεννα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας