Χάρκοβο-300 δυτικοί μισθοφόροι νεκροί από βολή ρωσικού βαλλιστικού βλήματος Iskander-M

7338

Ο ρωσικός Στρατός πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο στρατόπεδο των ξένων δυτικών μισθοφόρων στην πόλη Ζμίεφ στην περιοχή του Χάρκοβου, χρησιμοποιώντας τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9K720 Iskander-M.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κέντρου αναψυχής, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν τουλάχιστον 300 δυτικοί μισθοφόροι, καθώς και στρατιώτες του oυκρανικού Στρατού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με πέντε πυραύλους να πλήττουν στόχους στο Ζμίεφ.

Η ακριβής έκταση των απωλειών παραμένει άγνωστη, αλλά είναι σαφές ότι η επίθεση προκάλεσε εκατοντάδες απώλειες.

Οι ουκρανικές μονάδες και οι δυτικοί που στρατωνίζονταν στην εγκατάσταση που χτυπήθηκε, προσπάθησαν ανεπιτυχώς τις προηγούμενες ημέρες να αντεπιτεθούν από την περιοχή του ποταμού Βόλτσια, αλλά δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο των σημείων.

Μετά την επιτυχημένη πυραυλική επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σημαντική προέλαση στα ανατολικά της πόλης.

Η συνολική προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Βολτσάνσκι ανήλθε στα 350 μέτρα, ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή.

 

Οι επιχειρήσεις με τους πυραύλους Iskander-M επιβεβαιώνουν την ικανότητα του ρωσικού Στρατού να χτυπάει με ακρίβεια σημαντικούς στόχους και να υποστηρίξει τις δυνάμεις οι οποίες προελαύνουν, μέσω και βαλλιστικών όπλων σε τακτικό ρόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας