Χ. Θεοχάρης: «Μόνο Κολομβία και Μεξικό έχουν περισσότερουςελεύθερους-επαγγελματίες »-Tι εννοεί ο ”αριστος”;

917

Ο εκ των ”αρίστων” υπουργών, Χάρης Θεοχάρης, συναγωνίζεται σε παραλήρημα νεοφιλελεύθερου τύπου ακόμα και τον maitr  του είδους Άδωνι Γεωργιάδη. Φυσικά η υπουργική του έννοια είναι να αφανιστούν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και είτε να κλείσουν , είτε να απορροφηθούν από τις μεγάλες εταιρείες που θα κυριαρχήσουν στην αγορά. (iskra)

 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χ.Θεοχάρης προχώρησε από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου σε μία αδιανόητη δήλωση, όπου είπε πως «μόνο το Μεξικό και η Κολομβία έχουν περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες από την Ελλάδα»!

Τι εννοεί με αυτό ο κύριος υπουργός; Ότι είναι πολλοί και αρκετοί απ’ αυτούς θα πρέπει να κλείσουν τα βιβλία τους;

Έτσι εννοούν την ελεύθερη αγορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Φυσικά, ο παραλληλισμός έγινε και για έναν άλλο λόγο. Οι δύο συγκεκριμένες χώρες λόγω αυξημένων εγκληματικών δραστηριοτήτων αποτελούν κέντρα παραγωγής και χρήσης «μαύρου χρήματος».

Όλοι το κατάλαβαν το… υπονοούμενο.

«Έχουμε 30,3% ελεύθερους επαγγελματίες (προφανώς εννοεί στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού), όταν τα νούμερα ξεκινάνε από 4,7% της Νορβηγίας και εμείς είμαστε τελευταίοι τρίτοι από το τέλος (δηλαδή η ύπαρξη ελεύθερων επαγγελματιών είναι κάτι αρνητικό;).

Μας περνάνε μόνο το Μεξικό και η Κολομβία».

Αυτά τα είπε υπουργός υποτίθεται μίας δεξιάς κυβέρνησης, η οποία μάλιστα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση παρακαλάει την συγκεκριμένη τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών να την ψηφίσουν.

Δυστυχώς, επαληθεύεται για άλλη μια φορά ο μέγιστος Θουκυδίδης όταν έλεγε πως κατά την περίοδο της υψίστης παρακμής του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι άνθρωποι άλλαζαν το νόημα των λέξεων.

Έτσι και σε αυτή την περίεργη και παρακμιακή εποχή, οι λέξεις και οι ιδεολογίες έχουν χάσει το νόημά τους, όπως και η έννοια της ελεύθερης αγοράς.

Προφανώς στην κυβέρνηση με κάποιο διαστρεβλωμένο τρόπο σκέφτεται πως αν μειωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μειωθεί και το μερίδιο των υπηρεσιών στο Α.Ε.Π.

Γιατί η Ελλάδα δεν παράγει, διαθέτει κυρίως υπηρεσίες, ως βασική της οικονομική δραστηριότητα.

Αλλά αν μειωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγώντας τους στην πείνα και στην καταστροφή δε σημαίνει ότι θα αυξηθεί η παραγωγική βάση της χώρας επειδή θα πάνε να δουλέψουν κάπου υπάλληλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας