Μπακχμούτ–Wagner-«Μας έμεινε μόνο 1,5χλμ από την πόλη»–Ουκρανοί: «Δεν έχουμε περικυκλωθεί»

14604

Οι δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν καταφέρει να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που παραμένουν σε μέρος της σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ (ανατολικά), διαβεβαίωσε χθες Σάββατο το Κίεβο την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις της Wagner μιλούν ότι έχουν ξεκινήσει την έφοδο στην τελυταια συνοικία της πόλης.

Οι εχθροπραξίες στην πόλη, όπου και οι δυο πλευρές υφίστανται βαριές απώλειες, μαίνονται από το καλοκαίρι του 2022 και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι ακριβώς ισχύει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ουκρανοί δίνουν έδαφος αφού πρώτα οι Ρώσοι το πληρώσουν με αίμα.

«Οι Ρώσοι λένε εδώ και εβδομάδες ότι έχουν καταλάβει τον ‘δρόμο της ζωής’ και πως τον έχουν θέσει υπό τον έλεγχο πυρός τους. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, ο Σερχίι Τσερεβάτι, στον ιστότοπο zn.ua.

Αν και δίνονται μάχες για τον δρόμο που συνδέει την κοινότητα Τσάσιβ Γιαρ με την Μπαχμούτ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να κόψουν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών μονάδων στην Μπαχμούτ, είπε.

Η αποστολή εφοδίων, όπλων και πυρομαχικών γίνεται με ασφάλεια, επέμεινε και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στον δρόμο, ενώ το μηχανικό του στρατού δημιουργεί νέες οδούς. «Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε να κρατάμε την Μπαχμούτ», είπε.

Στην αναφορά του για την κατάσταση χθες το πρωί το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως υπήρξαν «ανεπιτυχείς προσπάθειες» των ρωσικών δυνάμεων να προελάσουν στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου.

Η Μπαχμούτ βρίσκεται κατά το 90% και πλέον στα ρωσικά χέρια και όπως οι μαχητές της Wagner δηλώνουν: “Απομένει ενάμισι χιλιόμετρο για την πλήρη απελευθέρωση της πόλης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας