Αβντίφκα-Νεκρός μέσα σε καταιγισμό ρωσικών πυρών Αμερικανός πεζοναύτης

1286

Πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών

Ο Ethan Hertweck, ένας 21χρονος πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια, που έγινε μισθοφόρος, σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών μέσα σε έναν καταιγισμό ρωσικών πυρών στην πόλη Αβντίφκα στο Ντονέτσκ.

Ο Αμερικανός μισθοφόρος έφτασε στην Ουκρανία στα μέσα του 2023 ως εκπαιδευτής από μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία με έδρα την Ουκρανία που ονομάζεται Trident Defense Initiative, για να εντοπιστεί αργότερα να πολεμά ως μέρος του 131ου Τάγματος Recon.

Μετά την κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022, εκατοντάδες μισθοφόροι από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη συνέρρεαν στα πεδία μάχης της Ουκρανίας παρασυρμένοι από τις υποσχέσεις για εύκολο χρήμα – αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι οι ξένοι μισθοφόροι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε σακούλες.

Πάντως πολλοί από τους ξένους μισθοφόρους βλέποντας τον κίνδυνο να συντομεύσει ακαριαία ο κύκλος της ζωής τους, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε ειδική αναφορά στον θάνατο του.

Ουκρανικές απώλειες σε Κουπιάνσκ και Λιμάν

Η ρωσική ομάδα μάχης Δύση απέκρουσε πέντε ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk την προηγούμενη ημέρα, όπως μετέδωσε στις 20/12/2023 το Tass επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

«Η ομάδα μάχης Δύση απέκρουσε πέντε επιθέσεις από μονάδες της 115ης μηχανοκίνητης και της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ουκρανών κοντά στους οικισμούς Sinkovka και Terny στην περιοχή του Χάρκοβο», ανέφερε το Tass.

Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν 40 στρατιώτες, δύο οχήματα μάχης πεζικού, δύο φορτηγά, καθώς και ένα οβιδοβόλο Gvozdika.

Παράλληλα, η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο απέκρουσε δύο ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Krasny Liman την περασμένη ημέρα, με τους Ουκρανούς να χάνουν έως και 180 στρατιώτες και σημαντικό εξοπλισμό.

Bίντεο: Ουκρανικές απώλειες στις βόρειες πύλες της Αβντίφκα

Βίντεο: Επίθεση ρωσικών αρμάτων μάχης στην Αβντίφκα

Βαριές απώλειες στο Ντονέτσκ

Η Ουκρανία έχασε έως και 250 στρατιώτες, που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/12/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD).

«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού σε αυτήν την κατεύθυνση Donetsk ανήλθαν σε περίπου 250 στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης και τρία οχήματα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

 

 

Η Ουκρανία έχασε επίσης 110 στρατιώτες στο Νότιο Ντονέτσκ, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας