Αθώοι οι 38 υγειονομικοί για διαδήλωση έξω από σπίτι του πρωθυπουργού

1050
Αθώοι οι 38 υγειονομικοί γ

Αθώοι κρίθηκαν οι 38 υγειονομικοί οι οποίοι κατηγορούνταν για «απείθεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών». Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2022 είχαν διαδηλώσει κάτω από το σπίτι του πρωθυπουργού και ενώ έφυγαν χωρίς να συμβεί τίποτα οδηγήθηκαν αργότερα στη ΓΑΔΑ.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι, εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους, μετά από καλέσματα σωματείων, που μεταξύ άλλων ζητούν την άμεση επιστροφή όλων των υγειονομικών στην εργασία τους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο εκ των συνηγόρων των υγειονομικών Δημήτρης Μπελαντής «η σαθρή ποινική δίωξη σε βάρος τους κατέπεσε ολοκληρωτικά και οι 38 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν όλοι».

«Επρόκειτο για μια καθαρά πολιτικής και κυβερνητικής έμπνευσης ποινική δίωξη που ξεκίνησε με την καθ’ όλα νόμιμη διαμαρτυρία και ειρηνική κινητοποίηση των υγειονομικών κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού», τονίζει ο κύριος Μπελαντής και προσθέτει την ευχή του «η δίκη αυτή να αποτελέσει και ένα πρόκριμα για την γρήγορη επιστροφή όλων των υγειονομικών σε αναστολή σε καθεστώς ενεργού απασχόλησης στις θέσεις τους και την λήξη του αντισυνταγματικού αυτού καθεστώτος που πλήττει όχι μόνο το εισόδημα αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση των αγωνιζόμενων αυτών εργαζομένων και εκλεκτών συμπολιτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας