Ασύλληπτος Γερμανικός επανεξοπλισμός—Υπερτριπλασιάζονται οι Γερμανικές δαπάνες για πυρομαχικά

1298

Οριστικό τέλος στην επιφύλαξη στρατιωτικοποίησης της Γερμανίας λόγω ναζιστικού παρελθόντος.

Η Γερμανία σχεδιάζει να υπερτριπλασιάσει το 2024 τα κονδύλιά της για την αγορά πυρομαχικών, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το Βερολίνο διαπραγματεύεται την από κοινού προμήθεια πυρομαχικών με την Ολλανδία και τη Δανία.

«Στοχεύουμε στον υπερτριπλασιασμό των δαπανών μας για την προμήθεια πυρομαχικών το 2024», δήλωσε ο κ. Πιστόριους, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Το υπουργείο ‘Αμυνας είναι το μοναδικό που δεν απαιτείται το επόμενο έτος να περικόψει τις δαπάνες του.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ολλανδία και τη Δανία για την από κοινού αγορά πυρομαχικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από τη διάθεση πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Επιπλέον, τον περασμένο Φεβρουάριο το ΝΑΤΟ ζήτησε από τα μέλη του να αυξήσουν την προμήθεια πυρομαχικών και τις ποσότητες που αποθηκεύουν, καθώς η Ουκρανία τα ξοδεύει πολύ πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται η Δύση για να τα αντικαταστήσει.

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να διευρύνει τα συμβόλαια πλαισίου για την προμήθεια πυρομαχικών προς τους εταίρους μας, όπως είχε δεσμευτεί ο Μπόρις Πιστόριους στις αρχές του έτους», δήλωσε η πηγή του Reuters, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των πυρομαχικών που θα αφορά η σύμπραξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας