Αποκρούστηκε μαζική επίθεση Ουκρανών στο Σβάτοβο-Τρέχουν να προλάβουν πτώση Μπακχμούτ

1366

Οι Ουκρανοί θέλουν να προλάβουν την πτώση του Μπάκχμουτ

Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν μεγάλη επίθεση κατά των ρωσικών θέσεων στην γραμμή Σβάτοβο-Κρεμίνα η οποία αποκρούστηκε επιτυχώς από το ρωσικό Πυροβολικό αλλά η συγκέντρωση εφεδρειών από το Κίεβο δείχνει πως θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Κατά ουκρανικές πηγές οι Ρώσοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση στην περιοχή καθώς η αναλογία τους με τους Ουκρανούς-Δυτικούς μισθοφόρους είναι συντριπτικά υπέρ των αντιπάλων τους.

Οι Ουκρανοί θέλουν να καταλάβουν τις δύο πόλεις γιατί θα τους ανοίξει ο δρόμος για το ίδιο το Λουγκάνσγκ και θέλουν να εκμεταλλευτούν την χρονική συγκυρία κατά την οποία οι Ρώσοι έχουν δεσμεύσει μεγάλες δυνάμεις τους στο μέτωπο Μπάκχμουτ-Σολεντάρ πριν χαθεί το Μπάκχμουτ για τους Ουκρανούς.

Γιατί όταν αυτό γίνει οι ρωσικές δυνάμεις θα στραφούν κατά Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ αποκόπτοντας εντελώς τις ουκρανικές μονάδες που δρουν αυτή την στιγμή σε Σβάτοβο-Κρεμίνα.

Ταυτόχρονα με την επίθεση των Ουκρανών πραγματοποιήθηκε και διείσδυση ουκρανικών ειδικών μονάδων στο δάσος του Σβάτοβο για να διεξάγουν δολιοφθορές στα μετόπισθεν των Ρώσων αλλά αντιμετωπίστηκαν από ομάδες Spetsnaz.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ οι Ρώσοι ξεκίνησαν την προώθησή τους προς την Κονσταντινόβκα την πόλη-κλειδί από όπου ανεφοδιάζονται οι 30.000 Ουκρανοί και Δυτικοί μισθοφόροι που πολεμούν στα εκατοντάδες χαρακώματα της περιοχής.

H Koνσταντινόβκα ενισχύεται με επιπλέον εφεδρείες από αποδεσμευμένες δυνάμεις που πριν πολεμούσαν στο μέτωπο της Χερσώνας.

Οι Ουκρανοί δεν φείδονται των απωλειών καθώς ήδη κατά ομολογία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχουν χάσει πάνω από 100.000 άνδρες ενώ σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές οι απώλειες του Κιέβου αγγίζουν τις 200.000 άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας