Αποκάλυψη: JPMorgan, BankofAmerica, Citigroup βοηθούν Ρωσία με πώληση ομολόγων της!!!

555
Citigroup βοηθούν Ρωσία με πώληση

Ρωσικά ομόλογα πωλούν επίσης η Deutsche Bank, η Barclays και η Jefferies

Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο όγκος των ρωσικών κρατικών ομολόγων σε κυκλοφορία έφτανε τα 40 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά έγγραφα που παρουσίασε το Reuters, μεγάλες αμερικανικές τράπεζες έχουν αρχίσει να προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του ρωσικού χρέους.
Έτσι, παρέχουν στους επενδυτές άλλη μια ευκαιρία να απαλλαγούν από περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται «τοξικά» στη Δύση, γράφει η Daily Mail.
Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο όγκος των ρωσικών κρατικών ομολόγων σε κυκλοφορία έφτανε τα 40 δισ. δολάρια.
Περίπου τα μισά από αυτά ανήκαν σε ξένα funds.
Οι περισσότερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες αποχώρησαν από την αγορά τον Ιούνιο, αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απαγόρευσε σε Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν ρωσικά χρεόγραφα ως μέρος των οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Και τώρα, δύο μήνες αργότερα, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ επιστρέφουν προσεκτικά στην αγορά ρωσικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων, αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα εργάζονται αποκλειστικά με ομόλογα που βρίσκονται ήδη στα χαρτοφυλάκιά τους, αναφέρει η Daily Mail.

Ποιες τράπεζες είναι αυτές

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες που επανέλαβαν τις εργασίες τους είναι: η JPMorgan η Chase, η Bank of America, η Citigroup, η Deutsche Bank, η Barclays και η Jefferies.
Το δημοσίευμα τονίζει τη νομική φύση των ενεργειών των τραπεζών, δεν παραβιάζει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας.

Τι δήλωσε η Jefferies

Εκπρόσωποι της Jefferies σχολίασαν τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η εταιρεία «εργάζεται στο πλαίσιο των συστάσεων για παγκόσμιες κυρώσεις για να βοηθήσει τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση » .
Πολλοί επενδυτές έχουν βρεθεί σε δίλημμα με ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στα χέρια τους καθώς η αξία τους έχει πέσει κατακόρυφα, οι αγοραστές έχουν εξαφανιστεί και οι κυρώσεις έχουν εμποδίσει το εμπόριο, γράφει η εφημερίδα.

Bank of America

Ένα ενημερωτικό δελτίο της Bank of America σημειώνει ότι ο οργανισμός «διευκολύνει αυτήν τη στιγμή την πώληση ρωσικών κρατικών ομολόγων και ορισμένων εταιρικών ομολόγων ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας