Αποκάλυψη: Δεν υπήρξε σφαγή στην Bucha-Πρόκειται για απάτη των Ουκρανών

2199
Πρόκειται για απάτη των Ουκρανών

Οι ισχυρισμοί για τη σφαγή της Bucha (Μπούχα) είναι ψευδείς

Η αποδοχή ψεύτικων ισχυρισμών μιας σφαγής είναι τόσο τραγική εξέλιξη ή και χειρότερη από την άρνηση μιας πραγματικής σφαγής γιατί υπονομεύει την εμπιστοσύνη και την ενσυναίσθηση όταν συμβαίνει μια πραγματική σφαγή.

Οι ισχυρισμοί για τη σφαγή της Bucha (Μπούχα) είναι ψευδείς.

Ο Ρώσος στρατός εγκατέλειψε την Bucha της Ουκρανίας στις 30 Μαρτίου 2022.
Στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Bucha, o Anatoly Fedoruk κήρυξε θριαμβευτικά την απελευθέρωση της πόλης.
Την 1η Απριλίου, ένα βίντεο που γυρίστηκε από ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο των Ουκρανικών δυνάμεων εμφανίστηκε στο Twitter, που δείχνει 7 (ίσως 8) πτώματα στην οδό Yablonska στην Bucha. Μέχρι τις 3 Απριλίου, ο αριθμός των σορών που βρέθηκαν στους δρόμους της Bucha είχε αυξηθεί σε 20 και εμφανίστηκαν ομαδικοί τάφοι.
Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός στρατός είχε εκτελέσει μεταξύ 280 και 410 αμάχων στην Bucha.
Η Ρωσία αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε ειδική συνεδρίαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τις αντικρούσει. Αυτό το αίτημα μπλοκαρίστηκε από τη Βρετανία.

Μαζικοί Τάφοι

Οι ομαδικοί τάφοι είναι πραγματικοί ναι υπάρχουν, αλλά η απόφαση να ταφούν οι νεκροί σε ομαδικό τάφο λήφθηκε από τις τοπικές αρχές σε συνεννόηση με κληρικούς καθώς το νεκροτομείο και τα νεκροταφεία δεν είχαν χώρο.
Οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια και πυροβολισμούς και από τις δύο πλευρές των αντιμαχομένων Ρώσων και Ουκρανών, θάφτηκαν εκεί.

Η ταφή των νεκρών σε ομαδικούς τάφους στο Bucha ήταν γνωστή τουλάχιστον από τις 10 Μαρτίου.
Συζητήθηκε σε ρωσόφωνα φόρουμ με βίντεο.
Οι δορυφορικές εικόνες του σκαμμένου τάφου (CNN, 3 Απριλίου) από τις 10 Μαρτίου αντιστοιχούν πλήρως στις περιγραφές που έδωσαν τα τοπικά Ουκρανικά μέσα.

Το τοπικό νεκροτομείο στην Bucha δεν διέθετε χώρο καθώς αυξήθηκαν οι θάνατοι τον Μάρτιο και για να αντιμετωπίσει όλα τα πτώματα, ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για να σκάψει έναν ομαδικό τάφο στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα. … Υπήρχαν πάρα πολλοί νεκροί, και δεν υπήρχε τρόπος να ταφούν σωστά, επειδή το να φτάσουν οι πολίτες στο νεκροταφείο ήταν απλώς μη ρεαλιστικό λόγω του βομβαρδισμού.

Η Bucha ήταν υπό ρωσικό έλεγχο εκείνη την εποχή, επομένως ο βομβαρδισμός πιθανότατα δεν έγινε από τους ρώσους.
Οι ρωσικές δυνάμεις ήλεγχαν την Bucha οπότε δεν μπορούσαν να βομβαρδίσουν τις θέσεις τους.
Μέχρι τις 2-3 Απριλίου, κανείς στην πόλη και ειδικά οι αρχές δεν ισχυρίστηκαν ότι θύματα από εκτελέσεις είχαν ταφεί εκεί.
Η πρακτική της προσωρινής ταφής σε ομαδικούς τάφους στα ουκρανικά αδελφικοί τάφοι αναφέρεται και από άλλες αμφισβητούμενες περιοχές της Ουκρανίας.
Δεν έχουν καμία σχέση με υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου.

Υπάρχει μια τεράστια πολιτιστική παρεξήγηση.
Στη Δύση, οι ομαδικοί τάφοι συνδέονται με μαζικές δολοφονίες. Στη Ρωσία και την Ουκρανία, συνδέονται με τη διεξαγωγή ενός πολέμου.
Ακόμη και η μόνιμη ταφή σε ομαδικούς ή αδελφικούς τάφους δεν είναι ασυνήθιστη σε περιόδους πολέμου.

Υπάρχουν και άλλες αποδείξεις

Ανάμεσα σε περίπου 20 πτώματα που φαίνονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, μερικά φαίνεται να είναι προφανώς στημένα.
Για παράδειγμα, ένα σώμα που φωτογραφήθηκε στις 3 Απριλίου είχε τα χέρια του δεμένα πίσω με ένα άσπρο περιβραχιόνιο — αδύνατον αν το σώμα είχε παραμείνει εκεί για τέσσερις ημέρες. Επιπλέον, όλα τα σώματα παρουσιάστηκαν στις φωτογραφίες από γωνίες από τις οποίες δεν φαίνονται τα πρόσωπα.
Μέχρι τις 7 Απριλίου, η Ουκρανία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ονόματα θυμάτων.
Σε μια συνέντευξη ο δήμαρχος Fedoruk αρνήθηκε ακόμη και να πει πότε θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα.
Δεν δημοσιεύθηκαν αποτελέσματα αυτοψίας.
Η Bucha βρίσκεται στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης και υποτίθεται ότι παρέχει στοιχεία για εκτελέσεις, εάν υπήρξαν.

Η μεγαλύτερη προσοχή στράφηκε στα επτά περίπου πτώματα στην οδό Yablonska.
Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι θα μπορούσαν να εντοπιστούν σε δορυφορικές φωτογραφίες που είχαν ληφθεί ήδη από τις 11 Μαρτίου 2022.
Αυτό είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεδομένης της ρωσικής και της ουκρανικής παράδοσης να θάβουν τους νεκρούς γρήγορα, θεωρείται ανεπίτρεπτο στην Ουκρανία και Ρωσία να μην θάβεις τον νεκρό.
Επίσης η φυσική αποσύνθεση που συμβαίνει σε σώματα που παραμένουν εκτεθειμένα θα είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά των πτωμάτων.

Είτε αυτοί οι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονταν στην πόλη είτε αργότερα, η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τα ευρέως διαθέσιμα στοιχεία. Αυτοί οι άνδρες μπορεί να είχαν σκοτωθεί από ουκρανικό πυροβολικό.
Η Bucha, μια μικρή πόλη (50.000 κάτοικοι προπολεμικά) που συνορεύει με την ελαφρώς μεγαλύτερη πόλη Irpin, βρισκόταν κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός για περίπου ένα μήνα και το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδιζε προς την Bucha ακόμη και μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.
Τα βίντεο δείχνουν κρατήρες δίπλα σε μερικά πτώματα ή να σκοτώθηκαν από τα βλήματα ή αέρια χωρίς να αφήνουν κρατήρες.
Μερικοί από αυτούς μπορεί να πέθαναν από μια αδέσποτη σφαίρα ή από επίθεση επιδρομέων.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για σφαγή από τα ρωσικά στρατεύματα.

Οι ισχυρισμοί ότι τα πτώματα μετακινήθηκαν αμέσως αφού αποκαλύφθηκε αυτές οι εικόνες δεν είναι σωστοί.
Κάποιοι από τη ρωσική πλευρά λένε ότι οι ουκρανοί δολοφονήθηκαν από την ουκρανική παραστρατιωτική οργάνωση Azov ή άλλες δυνάμεις μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.
Αλλά δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέραν από τις αναφορές ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προέβησαν σε εκκαθαρίσεις πολιτών που συνεργάστηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτά τα ψέματα γιατί:

  • αποτελούν συκοφαντία και ατιμάζουν τους νεκρούς.
  • αυξάνουν το μίσος μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.
  • καθοδηγούν την πολιτική σε λάθος κατεύθυνση.

FPcFgLVXsAcI1eZ_3.jpg

FPaATqyWYAIFT8C_1.jpg
FPcLe5BWUA0cB2__1.jpg
FPbrcGqWQAM67ni.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας