Από τον κραταιό-ηγεμονικό ΣΥΡΙΖΑ επί Λαφαζάνη…στη σημερινή διάλυση και το διασυρμό

1419

Δυστυχώς τώρα γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους ότι φεύγοντας ο Λαφαζάνης ,  τελείωνε μαζί του και ο ΣΥΡΙΖΑ .

Η μεγάλη μνημονιακή κωλοτούμπα του Αλ.Τσίπρα τον Ιούλιο και Αύγουστο του  2015, μπορεί να χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από όλα τα μουχλιασμένα κατεστημένα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και πέραν του Ατλαντικού , αλλά ήταν μοιραία για την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ .

Ο κατασυκοφαντημένος Λαφαζάνης είχε δίκιο που το 2015 ( και πολύ πριν) πρότεινε ως ρεαλιστικό έναν εναλλακτικό αντιμνημονιακό δρόμο-συνεπή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Το δρόμο της αμφισβήτησης του ευρώ και του ανοίγματος των σχέσεων προς  τη  Ρωσία ,  με το τελευταίο να το κάνει πράξη ο Λαφαζάνης με την μεγάλη ελληνορωσική συμφωνία αερίου , τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό ( South Stream) ,  που θα πέρναγε από τη χώρα μας ,  συμφωνία που πέταξε στα ”σκουπίδια” ο Τσίπρας μόλις έφυγε ο Λαφαζάνης από την κυβέρνηση.

Ο Λαφαζάνης σωστά διέβλεπε από τότε , σε σχέση με τους ”κροκόδειλους” της αποικιοποίησης της χώρας , ότι οι ΗΠΑ ακολουθούσαν μια φθίνουσα πορεία και η ΕΕ βάδιζε σε διαλυτικές καταστάσεις.

Ο Λαφαζάνης έβλεπε διορατικότατα ως απολύτως ρεαλιστική και αναγκαία τη δυνατότητα να διεκδικήσει τότε η Ελλάδα κάποιους βαθμούς ανεξαρτησίας και πολυδιάστατης πολιτικής, σε μια περίοδο μάλιστα που η Τουρκία του τότε Ερντογάν ήταν εγκλωβισμένη σε ένα τυφλό ευρωατλαντισμό.

Τότε ο Παν.Λαφαζάνης ,  κατασυκοφαντημένος από όλο τον ”δοσιλογικό” εσμό και ”καθυβριζόμενος” ακόμα και από το ΚΚΕ ( Παπαρήγα-Κουτσούμπας) ,  που έλεγε τότε ( έτσι λέει πάντα στις κρίσιμες στιγμές ανατροπής) , ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν εκτός ευρώ (!) και αντιμέτωπος με τη νοθεία σε βάρος της ΛΑ.Ε στις εκλογές , απώλεσε την δυνατότητα  να επηρεάσει ,  αυτός και οι ιδέες του ,  την πορεία της χώρας.

Άνοιξε η περίοδος που ο Τσίπρας , έμπλεος αλαζονείας , δεν άφησε τίποτα όρθιο στην Ελλάδα , πετσόκοψε μισθούς , συντάξεις, ξεπούλησε τα ”φιλέτα” της χώρας , την παρέδωσε δεμένη χειροπόδαρα στα μεγάλα δυτικά κέντρα , ενώ άνοιγε ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι χειρότερο προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ,  το λεγόμενο  ”κέντρο”, ακόμα και την πιο τυχοδιωκτική Δεξιά .

  Η συντριβή Τσίπρα σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που είχε χάσει την ψυχή του και μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα για προνόμια και ”βόλεμα” , ήταν προδιαγεγραμμένη . Μόνο που υπήρξε πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν και οι πλέον απαισιόδοξοι .

Μετά την εκλογική πανωλεθρία του Αλ.Τσίπρα ακολούθησε προδιαγεγραμμένα το οριστικό  ”βατερλώ” του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Αλ.Τσίπρας για να αποφύγει τα υπερφιλόδοξα νεότερα  ”τρωκτικά” της παλιάς νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ , που έτρεμαν την περιθωριοποίηση τους , ανακάλυψε αλοίμονο ως διέξοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ τον Στ.Κασσελάκη !!! Πίστευε ίσως ότι ο Κασσελάκης θα ήταν του χεριού του ,ότι  γρήγορα θα αποτύγχανε και πιθανότατα θα έστρωνε το έδαφος στην ”πανηγυρική” επάνοδό του ! 

Πάνω στο πτώμα μια Ελλάδας που βουλιάζει , βολεμένοι ηγετίσκοι ,  σε ένα βαθιά άρρωστο και κλεπτοκρατικό πολιτικοοικονομικό σύστημα , παίζουν τα πιο άθλια προσωπικά  παιχνίδια για τις πιο διεστραμμένες φιλοδοξίες τους .

Ο Κασσελάκης πληρώνει τον Τσίπρα με το ίδιο νόμισμα που ο τελευταίος πλήρωσε τον Αλέκο Αλαβάνο.

Τα νοσηρά υπολείμματα του άλλοτε κραταιού και ελπιδοφόρου ΣΥΡΙΖΑ : ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα , η λεγόμενη ”Νέα Αριστερά” και το ΜΕΡΑ του Βαρουφάκη, συνυπεύθυνα της παρακμής , τώρα αποσυντίθενται  , μολύνουν την πολιτική και κυρίως αφήνουν ανοιχτό το πεδίο για να κατατρώει και να καταστρέφει ο Μητσοτάκης και η παρέα του τη χώρα.

Ο Λαφαζάνης είχε και έχει δίκιο! 

Η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει προτεκτοράτο και αποικία . Χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή , νέα θεμέλια και ισχυρή εθνική πατριωτική  ταυτότητα με καινούργιους εξωτερικούς , οικονομικούς , κοινωνικούς και αξιακούς προσανατολισμούς 

Ν.Ζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας