Απλησίαστος ο μπακαλιάρος-Αγγίζει τα 23€ το κιλό πριν την 25η Μαρτίου

357

Σχεδόν μία βδομάδα πριν τη φετινή Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι τιμές των σαρακοστιανών έχουν πάρει την ανιούσα

«Άπιαστο όνειρο» θα παραμείνει φέτος για πολύ κόσμο το να γιορτάσει την 25η Μάρτιου με μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό έδεσμα της εν λόγω εθνικής εορτής.

Κι αυτό καθώς σχεδόν μία βδομάδα πριν τη φετινή Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι τιμές των σαρακοστιανών έχουν πάρει την ανιούσα, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους για κάτι πιο οικονομικό.

Ειδικά, όσον αφορά τον μπακαλιάρο, φέτος το 1 κιλό έχει φτάσει να αγγίζει τα 23 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο α’ ποιότητας μπακαλιάρος Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80 – 22,80 ευρώ το κιλό, απο 18 – 20 ευρώ το κιλό πέρυσι. Ως εκ τούτου, αν και οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες για το τραπέζι της 25 Μαρτίου, φέτος, όπως λένε, θα είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς, κάνοντας έρευνας αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο, παρατηρούν και νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι.

«Αν και το κατεξοχήν φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια. Είναι πιο προσεκτικοί, γιατί σίγουρα η αγοραστική δύναμη έχει πέσει. Τα πράγματα είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι», τονίζει ο Χαράλαμπος Λιβιεράτος, υπεύθυνος καταστήματος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως την Τετάρτη 22 του μήνα, σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ αναμένεται να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού (και) ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας