Aπλή ιστορική εξίσωση της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Μεγάλης Επανεκκίνησης

1607

Ιστορικά, ο ναζισμός-φασισμός  για να εγγράψει στο Ναζιστικό Κόμμα μέλη χρησιμοποιούσε το δίπολο του αυταρχισμού και της εξαθλίωσής της μεσαίας Τάξης. Δηλαδή, από τη μια μεριά είχαμε, εξαθλίωση, την ατέλειωτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, τα συσσίτια, τους αστέγους που πολλαπλασιάζονταν, (ανεργία και πληθωρισμός μεσουρανούσε προπολεμικά στην Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη), οι οποίοι αποτελούσαν  ταυτόχρονα και δυνητική απειλή για το ναζιστικό σύστημα. Από την άλλη είχαμε,  αστυνομοκρατία και αυταρχικοποίηση της προπολεμικής και εμπόλεμης Γερμανίας,  για να αντιμετωπιστεί η  ριζοσπαστικοποίηση αυτών των εξαθλιωμένων. Παντού έλεγχοι, πιστοποιητικά και πρόστιμα. Συνειρμικά,  μήπως πάει το μυαλό σας στα  πιστοποιητικά, απαγορεύσεις  και πρόστιμα στην Ευρώπη και Ελλάδα υπό την Πανδημία Covid19?.   Έτσι, μεταβαίνει στο προσκήνιο το δίπολο αυταρχισμός και εξαθλίωση. Εξαθλίωση και αυταρχισμός.

Πως «γλιτώνεις» όμως από το να γίνεις θύμα του αυταρχισμού και της εξαθλίωσης? «Γλιτώνεις» όταν  γίνεις εσύ ένα γρανάζι αυτού που αυτραρχικοποιεί και εξαθλιώνει. Η ηθική και ο ανθρωπισμός, πόσο μάλλον η λογική, πετιέται στον καιάδα. Προέχει η «επιβίωση». Εκτός φυσικά από ορισμένους που επιμένουν να αντιστέκονται, τους ήρωες.

Επανερχόμαστε λοιπόν. Και πώς γίνεσαι γρανάζι του ναζιστικού συστήματος ? Γίνεσαι, όταν γίνεις μέλος του ναζιστικού κόμματος. Και έτσι μια  οικογένεια όπου τα μέλη της ανήκαν στο ναζιστικό κόμμα,  είχε να φάει, να πάει τα παιδιά της σχολείο, να έχει σπίτι και θέρμανση το χειμώνα, να μη πηγαίνει στα συσσίτια. Μα τι ζητούσε η ναζιστική νέα Τάξη. Μια απλή εγγραφή στο κόμμα,  ώστε να δουλεύεις για το κόμμα, και όλα θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Έτσι η φτωχοποίηση και η αυταρχικοποίηση πάνε χέρι χέρι,  αφού δημιούργησε και εξέλιξε το ναζιστικό Κόμμα. Το ναζιστικό όμμα όμως δεν φτιάχτηκε για πλάκα. Φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων της εποχής. Δηλαδή τα σχέδια της παντοκρατορίας, και τη δουλοποίησης των ανθρώπων. Παλιό όνειρο όλων των παραφρόνων, ανδρείκελων, της ιστορίας η δουλοποίηση και η εξουσία επι του «ότι κινείται.» Μα πως εξυπηρέτησε η δημιουργία του ναζιστικού  κόμματος  τη Νέα Τάξη του Χίτλερ? Απλά έδωσε το έμψυχο υλικό για τη δημιουργία του στρατού καθώς και την υλικοτεχνική υποστήριξη αυτού. Και εδώ έρχεται η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Οι νέοι που μπορούν να πολεμήσουν εντάσσονται στις γραμμές του νέου ναζιστικού στρατού και οι υπόλοιποί δουλεύουν στα μετόπισθεν για να υποστηρίξουν υλικοτεχνικά το στρατό αυτό. Έτσι φτιάχτηκε ο ναζιστικός στρατός, (με τα χρήματα και τα δάνεια της Δύσης φυσικά) και έτσι ξεκίνησε ο β Παγκόσμιος Πόλεμος, που έχει σήμερα αποκαλυφτεί ότι κύριος στόχος της ναζιστικής Γερμανία για την κατάληψη και υποδούλωση όλου του κόσμου ήταν Σοβιετική Ρωσία. Το κέντρο της Σοβιετικής ¨Ένωσης.

Έτσι έχουμε την απλή ιστορική εξίσωση:

Φτωχοποίηση→ αυταρχικοποίηση→ κομματικοποίηση → στρατιωτικοποίηση → Πόλεμος

Σήμερα, όμως τι έχουμε?

 Φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης με ραγδαίο ρυθμό. Σε λίγο η μεσαία τάξη θα είναι παρελθόν. Αν θα συντηρείται, αυτό θα γίνεται με τα συσσίτια και τα κρατικά κουπόνια. Εκεί που είχαμε το Covid-pass, ήλθε το fuel-pass, power-pass, travel-pass (Evia-pass, NorthEvia-pass, Samos-pass) τώρα έχουμε και το food-pass των 300 ευρώ για τους δικαιούχους που πεινάνε,  σε μορφή προπληρωμένης ψηφιακής κάρτας!!  (μη ξεφύγει κανά ευρώ και πάρει κανείς τίποτα παραπάνω χωρίς να δικαιούται),  ενώ την ίδια στιγμή γίνεται πάρτι δισεκατομμυρίων στους ραντιέρηδες και πολιτικούς συνεργάτες των νεοταξιτών  https://www.pronews.gr/oikonomia/thlipsi-i-kyvernisi-tha-eisagei-deltio-trofimon-food-pass-gia-na-min-pethanoun-oi-ellines-tis-peinas/  και ποιος άλλος ξέρει τι άλλο pass έλθει. Ίσως έλθει και το life-pass οσονούπω. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/399715/food-pass-epidoma-eos-300-evro-gia-psonia-oi-dikaioyxoi-kai-i-pliromi.

Από τον επόμενο μήνα σταματά ως φαίνεται κατά 75% η επιδότηση του ρεύματος και οι υπέρογκοι λογαριασμοί θα αφανίσουν την μεσαία τάξη https://www.pronews.gr/oikonomia/efialtis-i-thermansi-ton-fetino-xeimona-me-kouvertes-thermofores-tha-ton-vgaloun-oi-polites-sta-ypsi-ta-kaysoksyla/ .

Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν και η ανεργία με ψεύτικα στοιχεία «κρατιέται»  στα λόγια στο 6-8%. Η προπαγάνδα οργιάζει από τα ΜΜΕ  για την κακιά Ρωσία που κόβει το ρεύμα στη Δύση. Ο εχθρός λοιπόν ήδη υπάρχει. Η αστυνομοκρατία, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα  ήδη από την εποχή του covid19 υπάρχουν και τώρα πια θα μετεξελιχθούν σε ενεργειακά πρόστιμα. Όποιος καταναλώνει θα πληρώνει πρόστιμο. Όποιος κατεβάζει την κατανάλωση 15% σε σχέση με τα περσινά τιμολόγια θα ανταμείβεται, η τελευταία ίσως πράξη κοροϊδίας,  της μεσαίας τάξης πριν τον αφανισμό της https://m.naftemporiki.gr/story/1903511/logariasmoi-reumatos-klimakoti-epidotisi-me-basi-tin-katanalosi.

Χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών και νόμοι αυταρχικοί θεσμοθετούνται συνεχώς. https://www.ethnos.gr/Politics/article/141604/kyrtsoshanaptyxhtheleieidikoysoxiallesproslhpseisastynomikon. Δηλαδή αυταρχικοποίηση.

Άρα έχουμε το πρώτο δίπολο φτωχοποίηση και αυταρχικοποίηση των κοινωνιών.

Οι  πολιτικοί της Δύσης δεν κάνουν την δουλειά τους γι’ αυτό και απαξιώνονται.  Το πολιτικό σύστημα διαλύεται αφού παντού έχουμε παραιτήσεις (Ντράγκι, Τζόνσον) και πολύ δύσκολα δημιουργούνται εύθραυστα κυβερνητικά σχήματα (Μακρόν-Λεπέν, Σόλτσ-Πράσινοι). Η πολιτική κλίκα της  ΕΕ  πια,  δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.  Χάνει τα ερείσματα της στους λαούς της Ευρώπης , και όχι μόνο. Όπως πάει η κατάσταση κάνεις δε θα μπορεί να κυβερνήσει για πάνω από 12 μήνες. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Μπένετ στο Ισραήλ κατέρρευσε μόλις σε 12 μήνες https://www.kathimerini.gr/world/561933349/israil-o-naftali-mpenet-den-tha-einai-ypopsifios-stis-epomenes-ekloges/.

Η εμφάνιση ενός πανευρωπαϊκού κόμματος με τη μια ή την άλλη μορφή, ή ενός πανευρωπαϊκού διευθυντηρίου στη Γερμανία ή τις Βρυξέλες είναι προ των πυλών. Ήδη καταγράφεται  από την Κομισιόν ότι:  «σε περίπτωση κρίσης θα δίνουμε εντολή τι θα παράγουν οι εταιρείες» ότι  δηλαδή ζητάει το διευθυντήριο ή το «νέο πανευρωπαϊκό κόμμα»  που θα εμφανιστεί: https://www.pronews.gr/oikonomia/komision-se-periptosi-krisis-tha-dinoume-entoli-stis-etaireies-ti-na-paragoun/. Δηλαδή σε περίπτωση πολέμου η υλικοτεχνική υποδομή θα γίνει στρατιωτική!!!. Να και το νέο κόμμα ή Διευθυντήριο με την μια ή την άλλη μορφή. Μια υπερκύβερνηση,  με γραφειοκράτες και όχι πολιτικούς (αφού οι πολιτικοί τα έκαναν χάλια!!) πρέπει να εξευρεθεί και είναι προ το πυλών για αυτό η Ντόρα Μπακογιάννη προ λίγων μηνών μιλάει για άλλου τύπου παγκόσμια διακυβέρνηση https://www.facebook.com/watch/?v=177440383903588.

Έτοιμη η ΕΕ μέσω του ΝΑΤΟ να στείλει όπλα στην Ουκρανία και η Ρωσία απειλείτε έμμεσα προς στιγμήν  από την ΕΕ  (δες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) με Γ’ παγκόσμιο πόλεμο https://iskra.gr/kiryxi-g-pagkosmiou-polemou-apo-ee-pros-aftopagidevmeni-pros-stigmin-rosia/.  Στρατεύματα για νατοϊκές ασκήσεις προς το παρών γίνονται σχεδόν καθημερινά και παντού,  ενώ η βοήθεια στην Ουκρανία εξοπλιστικά και οικονομικά αυξάνεται: Να και η στρατιωτικοποίηση,  ή μήπως όχι?

Ο εχθρός ήδη υπάρχει και είναι η Ρωσία,  που κόβει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο Ζελένσκι από τη Ουκρανία ζητάει συνεχώς λεφτά και όπλα. Και η Δύση χρηματοδοτεί.   Και έτσι συνεχίζεται η διογκούμενη οικονομική ενίσχυση της ναζιστικής Ουκρανίας (ο  Ζελένσκι ζήτησε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 5 δις ευρώ το μήνα για να συντηρήσει τον πόλεμο!! https://www.kathimerini.gr/world/561932995/omilia-zelenski-sto-nato-chreiazomaste-5-dis-dol-ton-mina-gia-tin-amyna/ ) και έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες οικονομικής  κρίσης χειρότερης από τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου . Επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο η απλή και  γνωστή (κοινωνικοπολιτική εξίσωση) ιστορική εξίσωση εν έτη 2022 που προαναφέραμε:

Φτωχοποίηση→ αυταρχικοποίηση→ κομματικοποίηση → στρατιωτικοποίηση → Πόλεμος

Η ανερχόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων,  η μεγάλη επανεκκίνηση του Bill, που άλλοι χρησιμοποιούν νεωτεριστικούς όρους για να την περιγράψουν ή να την συσκοτίσουν,  όπως  της «ψηφιακής 4ης βιομηχανικής επανάστασης», του «μετανθρωπισμού» και της «βιοψηφιακής πολιτικής» (της διαχείρισης και του ελέγχου των ανθρώπων με ψηφιακό τρόπο), της «πράσινης μετάβασης» κοκ,  αυτή η Νέα Τάξη πρέπει να ηττηθεί. Αυτό θα σημάνει και μια  νέα αναγέννηση για μια διαφορετική ποιοτικότερη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον αλλά και στις διαπροσωπικές εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις.

Του Φ.Ν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας