Απεργία: Μαζική πορεία για το εργασιακό–Οργισμένα συνθήματα από τους πυροσβέστες

1179

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπου πλήθος κόσμου έχει κατακλείσει τους δρόμους φωνάζοντας δυναμικό “όχι” απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα σήμερα, συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης μετά την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο INTIME

Το “παρών” δίνουν δάσκαλοι και καθηγητές, όπως προανήγγειλε και η ΟΛΜ, όπως και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκήρυξε προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία “με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Τα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που αναφέρει: «Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν! Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντική μείωση των ωρών εργασίας. Το αίτημά μας για 30ωρο, 6ωρο, πενθήμερο, 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία, μπορεί να ικανοποιηθεί».

Οργή πυροσβεστών – “Οι καταστροφές δεν είναι εποχικές”

Εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες φωνάζουν συνθήματα για συμπλήρωση των κενών του πυροσβεστικού σώματος καθώς και για μονιμοποίηση όσων εργάζονται υπό το καθεστώς του εποχικού. «Οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «Κυριάκο Μητσοτάκη άκουσε καλά, χειμώνα καλοκαίρι υπάρχουνε κενά» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» είναι κάποια από τα συνθήματα τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι πυροσβέστες που όλο τον προηγούμενο καιρό βρίσκονταν στα σημεία που συνέβησαν οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους από την πλατεία Συντάγματος και κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να επιστρέψουν μπροστά από τη Βουλή, ενώ από οποίο σημείο περνούν δέχονται το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα NEWS 24/7

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας