Απελπισμένες οι ΗΠΑ αναζητούν σωτηρία από τον εφιάλτη της Ρωσίας

1586

Ο κύριος φόβος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η τριάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας με τη συμμετοχή της Ινδίας

Το «πάντρεμα» μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι ο κύριος εφιάλτης των ΗΠΑ, καθώς απειλεί πλέον να τις απομονώσει οριστικά. Για να σωθούν από αυτό το σενάριο, οι Αμερικανοί προσφέρουν στο Πεκίνο μια συμφωνία, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Yanina Sokolovskaya.
Η επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping στη Μόσχα υπογραμμίζει το υψηλότερο επίπεδο φιλίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.
Ωστόσο, η Sokolovskaya είναι πεπεισμένη ότι ο κύριος φόβος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η τριάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας με τη συμμετοχή της Ινδίας. Αυτό απειλεί τους Αμερικανούς με διεθνή απομόνωση, παρόμοια με τα όνειρά τους για κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οριστική απομόνωση 

«Ένας εφιάλτης είναι εάν Ρωσία – Κίνα – Ινδία. Τότε πράγματι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι πουθενά και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Τότε θα απομονωθούν, σχεδόν όπως είσαι τώρα. Και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν αυτό το σενάριο», είπε η δημοσιογράφος.
Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ξαφνικά έχουν ένα κοινό συμφέρον, το οποίο η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει, εκτιμά η Sokolovskaya.
Μιλάμε για την επιθυμία του Xi Jinping για διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία και την ανάγκη τα κράτη να περιορίσουν τη σύγκρουση μέσα σε λίγους μήνες – πριν από τις εκλογές του 2024.
Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, θέλουν να κερδίσουν έδαφος για να δηλώσουν επιτυχία στο μέτωπο.
Προκειμένου να κλίνει η Κίνα στον ειρηνευτικό φορέα χωρίς πολύ στενή και απειλητική προσέγγιση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα της προσφερθεί η ευρωπαϊκή αγορά, υποστηρίζει η Sokolovskaya.

Ο Xi o ειρηνοποιός… 

«Ο Xi, ως ειρηνοποιός, είναι έτοιμος να πετάξει κοντά σας για τρεις ημέρες για την πρώτη επίσκεψη μετά την επανεκλογή και στη συνέχεια να τηλεφωνήσει στο Κίεβο και να βελτιώσει την κατάσταση – τώρα είναι πολύ επωφελής για τους Αμερικανούς.
Τι μπορούν να προσφέρουν οι ΗΠΑ σε αντάλλαγμα;
Ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουν περάσει χρόνια ουσιαστικά απαγορεύοντας στην ΕΕ όλες τις ισχυρές εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.
Τώρα μπορούν να χαλαρώσουν τη σιδερένια λαβή τους και να πουν:
“Εντάξει, κινεζικά προϊόντα, φέρτε τα νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειαζόμαστε ειρήνη στην Ουκρανία – μην παρασύρεστε προς τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τη συνεργασία μαζί σας και να αρχίσουμε να φέρνουμε την Κίνα και η Ινδία ανοδικά», είπε η Sokolovskaya στο πρόγραμμα Time Will Show.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Κίνα μία από τις κύριες απειλές για την αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο.
Η προσέγγιση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, ενός άλλου βασικού αντιπάλου των ΗΠΑ, προκαλεί ανησυχία στη Δύση.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διέλυσε ολόκληρη την πολιτική των Αμερικανών ενάντια στην Κίνα, καθώς και στη Μέση Ανατολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας