Απειλή Putin για κύματα προσφύγων-Fake εικόνες από Bucha-Αντέχει η Ρωσία

852
Απειλή Putin για κύματα προσφύγων

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δεν τηρεί τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολη

Ιδιαίτερα εμπρηστικός εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, στην πρώτη του επίσημη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τα περίχωρα του Κιέβου.
Ο Ρώσος πρόεδρος -κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων του με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Alexander Lukashenko- υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία είναι σε αδιέξοδο, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει την Ευρώπη με νέα κύματα προσφύγων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Όσον αφορά τις φρικαλεότητες στην πόλη Bucha, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση ότι είναι… fake.
Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Putin να επισκέπτεται τη διαστημική βάση Vostochny στη ρωσική Άπω Ανατολή, συνοδευόμενος από τον Lukashenko. «Ο Putin ο οποίος ήταν πανταχού παρών στη ρωσική τηλεόραση, κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, είχε σταματήσει τις εμφανίσεις από τότε που η Μόσχα απέσυρε τις δυνάμεις της από τη βόρεια Ουκρανία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η μοναδική δημόσια εμφάνιση του την περασμένη εβδομάδα ήταν στην κηδεία ενός εθνικιστή βουλευτή, όπου έκαβε σύντομες δηλώσεις χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον πόλεμο. Τη Δευτέρα συνάντησε τον καγκελάριο της Αυστρίας, σε εξοχική κατοικία έξω από τη Μόσχα, αλλά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από αυτή τη συνάντηση» σχολιάζει το Reuters.

«Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες»

«Οι συνομιλίες είναι σε αδιέξοδο» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το RIA Novosti, επισημαίνοντας ότι «η Ουκρανία έχει παρεκκλίνει από τις συμφωνίες στην Κωνσταντινούπολη», ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση στην Bucha είναι fake». Μάλιστα, προειδοποίησε για «νέα κύματα προσφύγων -μεταξύ άλλων- και στην Ευρώπη».

«Βάσει σχεδίου η “επιχείρηση” στην Ουκρανία»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία οδεύει βάσει σχεδίου. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η Δύση δεν αντιλαμβάνεται ότι «οι δύσκολες συνθήκες ενώνουν τους Ρώσους».
«Ο σκοπός της Ρωσίας είναι να πετύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θα κρύψουμε τίποτα σχετικά με τη στρατιωτική μας επιχείρηση στην Ουκρανία».

Κυρώσεις και οικονομία

Ο Putin τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στη σκιά των κυρώσεων της Δύσης. Ανέφερε ότι ο οικονομικός «πόλεμος – αστραπή» της Δύσης έχει αποτύχει, αν και επισήμανε ότι οι κίνδυνοι λόγω των κυρώσεων ενδέχεται να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τη ρωσική οικονομία. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στην κατάσταση. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική στη Δύση.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών των τροφίμων και της βενζίνης στις δυτικές χώρες θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στους πολιτικούς εκεί».
Πρόσθεσε ότι «ο χρόνος θα βάλει τα πάντα στη θέση τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας