Απαράδεκτες δηλώσεις Γ.Βαρουφάκη: «Αξιολύπητο να τσακωνόμαστε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

1067
Είναι θλιβερό να αγνοεί ο Γ.Βαρουφάκης τον βρώμικο ρόλο της Βρετανικής αποικιοκρατίας στη Μικρασιατική καταστροφή, το ’44 στα Δεκεμβριανά, στο Κυπριακό, στην εισβολή του Αττίλα και τη διχοτόμηση της Κύπρου μέχρι σήμερα.
Ακόμα πιο θλιβερό , για την συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να μην καταγγέλει ο Γ.Βαρουφάκης την πειρατεία και ληστεία των Βρετανών επί των αγαλμάτων του Παρθενώνα και να υποστηρίζει την δίκαιη απαίτηση της Ελλάδας για την  άμεση , χωρίς όρους, επιστροφή τους στην πατρίδα τους και στον τόπο που δημιουργήθηκαν.”Έλεος”
Υγ. Ελπίζουμε οι δηλώσεις Βαρουφάκη τις οποίες συλλέξαμε από την ιστοσελίδα του να μην είναι αληθινές!!!!

 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι είναι «αξιολύπητο να τσακωνόμαστε» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μιλώντας σε εκπομπή του BBC. 

«Βρετανοί στρατιώτες και Έλληνες στρατιώτες, έχουμε χύσει αίμα μαζί για 200 χρόνια σε όλες τις μεγάλες συγκρούσεις, είναι αξιολύπητο να τσακώνουμε γι’ αυτό» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες το βλέπουν πραγματικά ως μια διαμάχη μεταξύ δύο πρωθυπουργών που θα έπρεπε να κάνουν άλλα πράγματα. Σε σχέση με αυτό το συγκεκριμένο θέμα, επιτρέψτε μου να πω, αποφύγετε το ζήτημα της ιδιοκτησίας, είναι ένα εντελώς άσχετο θέμα. Αν αρχίσουμε να συζητάμε για τη νομιμότητα ή την παρανομία αυτού που έκανε ο Έλγιν ή το Βρετανικό Μουσείο που κρατούσε τα αγάλματα του Παρθενώνα, δεν θα φτάσουμε πουθενά. Και αναφέρατε, ο συνάδελφός σου έχει πολύ δίκιο, ότι οι λαοί μας είναι σύμμαχοι εδώ και 200 χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας