Αντιφάσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις ενός ανεύθυνου Πρωθυπουργού

1057

«’Όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε επίσης πως «Μεταβατικός Υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.»

Το λάθος ήταν ανθρώπινο αλλά …..θα εξεταστούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αφού ”απεφάνθη” πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, προς τι η σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων; 

Μίλησε για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Κώστα Καραμανλή, η οποία τον τιμά. Και όπως πάντα, έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο, πέταξε από πάνω του κάθε ψήγμα ευθύνης, όπως κάνει διαχρονικά σε κάθε καταστροφή και σε κάθε τραγωδία ή και απλώς σε κάποιες δυσχερείς καταστάσεις.

Ένας Πρωθυπουργός πάντα υπεράνω, που όμως όσο και αν στηρίζεται στην χειραγώγηση και την αμνηστία που του παρέχουν απλόχερα τα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης, δεν , μπορεί μονίμως να βγαίνει ατσαλάκωτος και πολιτικά αλώβητος.

Η Ελληνική κοινωνία, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα νεκρών και ιδιαίτερα νέων και αυτό θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.

ΠΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας