Άνοιξε η έκθεση ΝΑΤΟϊκού οπλισμού στη Μόσχα-“Υβριδική επίθεση” κατά τον Στόλτεμπεργκ!!!

650

Εχθές, Τετάρτη 1 Μαΐου, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η έκθεση ΝΑΤΟϊκού οπλισμού στο λόφο Ποκλόναγια της Μόσχας.

Η έκθεση περιλαμβάνει ΝΑΤΟϊκής κατασκευής οπλικά συστήματα που έχουν καταλάβει στο πεδίο της μάχης στην πρώην Ουκρανία οι Ρωσικές δυνάμεις. Λέγεται ότι περιλαμβάνει πάνω από 800 κομμάτια.

Οι πολίτες της Ρωσικής πρωτεύουσας συνέρρευσαν με τις οικογένειές τους για να θαυμάσουν τα καμάρια της δυτικής τεχνολογίας – μεταξύ τους τάνκς Άμπαμς και Λέοπαρντ, οχήματα μάχης Μπράντλεϊ και άλλα, αλλά και ελαφρύ οπλισμό.

Ο γεν.γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ έχει διαμαρτυρηθεί ότι η έκθεση αποτελεί “υβριδική επίθεση” της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ.

Από τη μεριά της η Ρωσία, σε μια χειρονομία καλής θέλησης π[ου είναι άγνωστο αν θα παρηγορήσει τον Στόλτεμπεργκ, , αποφάσισε ότι οι υπάλληλοι των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατά προτεραιότητα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν στις τεράστιες ουρές. Η κίνηση αυτή αποτελεί πιθανότατα έκφραση ευγνωμοσύνης της Ρωσίας προς τις δυνάμεις που συνεισέφεραν από το υστέρημα των πολιτών τους – μέσω Ουκρανίας – τα εκθέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης δεν έχει διστάσει να εκφράσει ανοιχτά την ευγνωμοσύνη της προς τις δυτικές δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο της προσφέρουν τον οπλισμό τους. Πριν από δύο περίπου χρόνια, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ουραλβαγκονζαβόντ είχαν ευχαριστήσει με ανάρτησή τους στο Τουίτερ το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για το αυτοκινούμενο πυροβόλο Caesar (το ένα από τα πρώτα δύο που εστάλησαν στην Ουκρανία) που κατέληξε στο εργοστάσιό τους για διερεύνηση τυχόν τεχνολογικών καινοτομιών. Η τιμή ενός Caesar είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει τότε έλεγαν ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πουλήσει το Caesar στους Ρώσους έναντι 120 χιλιάδων ευρώ. Οι δυτικοί πάντως διέψευσαν μετά βδελυγμίας τις διαδόσεις αυτές, παρότι έχουν παραδεχτεί ότι λόγω διαφθοράς πάνω από το ήμισυ της δυτικής “βοήθειας” πουλιέται πριν φτάσει στο μέτωπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας