Αμερικανικό Κογκρέσο-Ετοιμάζει ψήφισμα για την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την εξουσία

1193
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 26 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κεν Μπακ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει ένα ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να επικαλεστεί την 25η Τροποποίηση του Συντάγματος και να απομακρύνει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν από την εξουσία, αναφέρει το Fox News .
Αυτή η διάταξη επιτρέπει την έναρξη μιας τέτοιας διαδικασίας εάν η πλειοψηφία των ανώτερων διοικητικών στελεχών και ο αντιπρόεδρος καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο αρχηγός του κράτους δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του. Στην περίπτωση αυτή τα καθήκοντά του μεταφέρονται στον αναπληρωτή του.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε επίσημο δείπνο μετά από συνάντηση της Ένωσης Εθνικών Κυβερνητών στον Λευκό Οίκο. 25 Φεβρουαρίου 2024 - RIA Novosti, 1920, 26/02/2024

Ο Μπάιντεν έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο πιο επιτακτικός λόγος για την έναρξη αυτής της διαδικασίας είναι η πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Robert Heur. Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο δεν περιέχει συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του Μπάιντεν, ο τελευταίος χαρακτηρίζεται σε αυτό ως «ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη».
Όπως σημείωσε ο Μπακ , οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην έκθεση αντικατοπτρίζουν αυτό που πολλοί Αμερικανοί έχουν δει εδώ και καιρό – την αδυναμία του προέδρου των ΗΠΑ να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως επιτελάρχης.
“Οι κοινωνικές και ασφαλιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αμέτρητες και απαιτούν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να έχει ισχυρές γνωστικές και σωματικές ικανότητες. Είναι καιρός ο Αντιπρόεδρος και το Υπουργικό Συμβούλιο να βάλουν πρώτα τα συμφέροντα της χώρας και να προχωρήσουν με την 25η τροπολογία”, τόνισε. .
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 18/02/2024

Ο Μπάιντεν έκανε μια εκπληκτική δήλωση για την Ουκρανία

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα προβλήματα μνήμης του Μπάιντεν έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονα: τρεις φορές είπε ιστορίες στις οποίες, αντί για τους σημερινούς αρχηγούς κρατών, ανέφερε κατά λάθος τους νεκρούς προκατόχους τους.
Νέο κύμα αγανάκτησης προκάλεσε η έκθεση Heur, την οποία ετοίμασε στο τέλος της έρευνας για την ακατάλληλη αποθήκευση μυστικών εγγράφων από τον πρόεδρο. Σύμφωνα με την έκθεση, κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, ο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να υποδείξει με ακρίβεια τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της εργασίας του ως αντιπροέδρου, καθώς και την ημερομηνία θανάτου του γιου του Μπο.
Παράλληλα, ο ίδιος ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου έκανε στη συνέχεια ειδική ομιλία, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τέτοιες εκτιμήσεις. Διαβεβαίωσε ότι «όλα είναι καλά» με τη μνήμη του. Ωστόσο, στο τέλος της ομιλίας του, ο Αμερικανός ηγέτης μίλησε ξανά λάθος, μπερδεύοντας την Αίγυπτο με το Μεξικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας