Ακριβότερη από Γερμανία η βενζίνη Ελλάδας–Φόροι(55%)-ολιγοπώλιο διυλιστηρίων(ΕΛΠΕ-Motor oil)τινάζουν τις τιμές

973

Η Ελλάδα, φέρεται πως βρίσκεται στο παγκόσμιο «top 10» με την πιο ακριβή βενζίνη.

Ειδικότερα, παρά την αύξηση των διεθνών τιμών, το πρόβλημα με τα καύσιμα παραμένει διαχρονικό λόγω των υπερβολικών έμμεσων φόρων, αφού στα 20 ευρώ βενζίνη, τα 11 είναι φόροι.

Έτσι, η Ελλάδα καταλήγει να έχει τη δέκατη ακριβότερη τιμή αμόλυβδης παγκοσμίως, ενώ συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνάει τη Γερμανία (1,79 ευρώ το λίτρο), την Ισπανία (1,61 ευρώ το λίτρο) και την Πορτογαλία (1,74 ευρώ το λίτρο).

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει το 1,90 ευρώ το λίτρο, με αρκετούς να αναφέρουν πως αναγκάζονται να βάλουν λιγότερη βενζίνη, για να τα βγάλουν πέρα.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η βενζίνη έχει σπάσει το «φράγμα» των 2 ευρώ, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν διαφορετικές λύσεις για εξοικονόμηση.

Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης, όπως επισημαίνουν αρκετοί πολίτες, είναι αδικαιολόγητοι, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η τιμή του Brent ήταν στα ίδια επίπεδα με σήμερα (80 ευρώ το 2021, 84 το 2024), η τιμή της αμόλυβδης ήταν ιδιαίτερα χαμηλότερη αγγίζοντας τα 1,74 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας