ΑΚΚΕΛ: Προκλητική και ύποπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

1475

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρόκληση από τον Άρειο Πάγο να εκχωρήσει τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών σε αγνώστου σύνθεσης και συμφερόντων ξένα funds.

«Οι 9 αρεοπαγίτες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το έκτρωμα της εκχώρησης της Ελληνικής περιουσίας σε ξένα funds είναι οι Βενιζελέας, Πλατιά, Νάκου, Τζούμαρη, Πρίγκουρη, Μπερτσιά, Πάπαρη, Νικόπουλος, Χασιρτζόγλου !!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των Ελλήνων δανειοληπτών !!! Ακόμη και μια αχτίδα φωτός στο απέραντο σκοτάδι δίνει συνέχεια στην Ελπίδα.

Υπήρχαν και θα υπάρχουν δικαστές σαν τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη, αλλά και δικαστές όπως τον επίτροπο Μάσσον (που τον έκαναν εισαγγελέα) στην δίκη του Κολοκοτρώνη

Αγόρευση του Τερτσέτη στην δίκη του Κολοκοτρώνη:

(…) Ποιός είσαι εσύ, ώ Επίτροπε, που ήρθες στη χώρα μας να μας δικάσεις; Είσαι αλλόεθνος. Και για να είσαι αλλόεθνος, ώ Επίτροπε, δεν μπορεί να είσαι δίκαιος. Δεν μπορείς να δικάσεις Έλληνες… Ο Εθνισμός μας, ώ Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα οκτακοσίων χιλιάδων Ελλήνων που φονεύθηκαν εις τον Αγώνα… Θα ήταν κατάρα Θεού, αν εμείς την ημέραν εκείνην της δίκης, το ξεχνούσαμε αυτό. Κατάλαβες τη θέση εισαγγελέα σε ελληνικό δικαστήριο, αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη, Επίτροπε. Είσαι εκτός φύσει και θέσει. Θέλεις να δικάσεις τους Έλληνες με τον πατριωτισμό του Εγγλέζου (…).

Ο Μάσσον αφού προτείνει την ποινή του θανάτου δι` απαγχονισμού – για εσχάτη προδοσία – στους Κολοκοτρώνη -Πλαπούτα, αφρίζοντας, καταλήγει: «Επιμένω εις την κατηγορίαν και με τα δόντια και με τα νύχια θα την υποστηρίξω. Διακηρύττω λοιπόν τους εγκαλουμένους ως ενόχους και απαιτώ το θάνατό τους…».

Φυσικά υπήρχαν δικαστές σαν τον Χρήστο Σαρτζετάκη και δικαστές που έκριναν νόμιμα τα μνημόνια σε αντάλλαγμα πολιτικές θέσεις, δικαστές που δικάζονται γιατί ερεύνησαν υπόθεση διαφθοράς, αλλά και δικαστές που χορηγούσαν ναρκωτικά σε ανήλικους για να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Δυστυχώς οι καιροί είναι πονηροί, τα συμφέροντα μεγάλα και οι Έλληνες έχουν αντίληψη.

Το να παραχωρείς τα σπίτια των Ελλήνων σε ξένα funds μου θυμίζει παράδοση εθνικής κυριαρχίας…..

Στην δημοκρατία και η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνεται, δεν ήταν τυχαίο πως ο Σόλωνας αφού θέσπισε την Σεισάχθεια αυτοεξορίστηκε μην τυχόν τον πείσουν ή τον πιέσουν να αλλάξει τον δίκαιο νόμο.

Κάθε απαγόρευση κριτικής απέναντι στην δικαιοσύνη αποτελεί μαύρο φασισμό.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι απλά ύποπτη……

Δυστυχώς η απαράδεκτη απόφαση αποδεικνύει αυτό που έλεγε ο Πλάτων: «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον».

Η αμνησία του Αρείου Πάγου για γερμανικές αποζημιώσεις και Μακεδονία

Πόσοι γνωρίζουν ότι με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου πάγου 11/2000 και εφόσον η Γερμανία δεν τακτοποιήσει το θέμα των αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα έχει δικαίωμα να κατασχέσει την όποια Γερμανική περιουσία στην Ελλάδα. Το 2000 έστειλαν στο Ινστιτούτο Γκαίτε δικαστικό επιμελητή να κοινοποιήσει κατάσχεση του κτιρίου του Ινστιτούτου.

Λίγες μέρες αργότερα η Γερμανία ενέκρινε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ΟΝΕ, ο τότε υπουργός δικαιοσύνης απέσυρε την απόφαση αναγκαστικής εκτέλεσης και το θέμα ξεχάστηκε.

Έχουν περάσει 23 χρόνια και η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει κενό γράμμα, αυτό γιατί όλοι οι υπουργοί δικαιοσύνης υπήρξαν υπάλληλοι του Βερολίνου.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου ότι είναι παράνομη η χρήση του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς (απόφαση 1448/2009) και όμως κατά παραβίαση της απόφασης υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Άρα οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου αφορούν μόνο τα μικρά έντομα (δανειολήπτες που θα τους κατασχέσουν τα σπίτια) ενώ τα μεγάλα έντομα (ξενοκίνητες κυβερνήσεις) σκίζουν τον ιστό και κόβουν βόλτες ανενόχλητοι, γράφοντας στην κυριολεξία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Μήπως αυτή την φορά την μοναδική ίσως για λόγους δημοσίου συμφέροντος η κυβέρνηση θα πρέπει όπως έχει κάνει πολλές φορές να αγνοήσει την κατάπτυστη απόφαση περί κατάσχεσης των σπιτιών των Ελλήνων από ξένα funds; Ή μήπως αυτό είναι το αντίκρισμα για να γίνουν κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί, μήπως πληρώνουν πολιτικές επιταγές; Γιατί τα δικά τους δάνεια σίγουρα δεν τα πληρώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας