ΑΙΣΧΟΣ!-Η αντιδημοκρατική ΕΕ ρίχνει «μαύρο» στο Ria- Novosti κι’άλλα 3 ρωσικά-ΜΜΕ

737
Γκεμπελισμός , ναζιστικού τύπου απαγορεύσεις και δικτατορικές μέθοδοι, φίμωση και απαγόρευση της άποψης  στην Ευρώπη των κουρελιαμένων αξιών , του κυνηγιού μαγισσών, του ”ευρωμακαρθισμού” των πολιτικών νάνων και δυστυχώς των κατωτέρων των περιστάσεων πολιτών 
Π.Δ.
Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τεσσάρων πρόσθετων μέσων ενημέρωσης
(upd) Στον μόνιμο αντιδημοκρατικό της κατήφορο επιμένει η ΕΕ, το Συμβούλιο της οποίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/5) ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες εντός ΕΕ τεσσάρων ακόμη συνδεδεμένων με τη Ρωσία μέσων μαζικής ενημέρωσης.
«Το Συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τεσσάρων πρόσθετων μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν και υποστηρίζουν τη ρωσική προπαγάνδα και τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.
Αυτά τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπήρξαν ουσιαστικά και καθοριστικά για την προώθηση και την υποστήριξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών», επισημαίνεται στην προκλητική ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν δεν θα εμποδίσουν αυτά τα τέσσερα μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό τους να ασκούν δραστηριότητες στην ΕΕ εκτός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, π.χ. έρευνα και συνεντεύξεις.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συμμετάσχει σε μια συστηματική, διεθνή εκστρατεία χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών, παρέμβασης και σοβαρής διαστρέβλωσης των γεγονότων, προκειμένου να δικαιολογήσει και να υποστηρίξει την πλήρη επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας και να ενισχύσει τη στρατηγική της για αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών, και της ΕΕ και των κρατών μελών της.
Ειδικότερα, οι δραστηριότητες προπαγάνδας, χειραγώγησης πληροφοριών και παρέμβασης έχουν επανειλημμένα και με συνέπεια στοχεύσει το ουκρανικό κράτος και τις αρχές του, τους Ουκρανούς πολίτες, καθώς και τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, τους αιτούντες άσυλο, ρωσικές εθνικές μειονότητες, τις μειονότητες των φύλων και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην ΕΕ και στα κράτη μέλη της», τονίζει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Ρωσία: Έρχεται συντριπτική απάντηση στην ΕΕ για την παράνομη απαγόρευση τεσσάρων ρωσικών ΜΜΕ

Με σκληρά αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία την ΕΕ για την διακοπή αναμετάδοσης εκπομπών και ραδιοτηλεοπτικού υλικού από τέσσερα ρωσικά ΜΜΕ – Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και η Rossiyskaya Gazeta – στην Ένωση για «στρατιωτική προπαγάνδα».
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα χαρακτηρίσει τις δυτικές κυρώσεις παράνομες.
Η Μόσχα αρνείται οποιεσδήποτε κατηγορίες για χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης.
Η έκδοση Voice of Europe ιδρύθηκε το 2017 και η έδρα της αρχικά ήταν στην Ολλανδία, αλλά αργότερα έκλεισε και κυκλοφόρησε ξανά το 2023 στην Τσεχική Δημοκρατία.
Στην ΕΕ, έχει επικριθεί επανειλημμένα για τη διάδοση της ρωσικής προπαγάνδας.
Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες μετάδοσης πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV, Channel One, RT και Sputnik.
Ορισμένες χώρες, για παράδειγμα στη Λετονία, περιόρισαν τη μετάδοση 80 ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών.
Μπλοκαρίστηκαν επίσης κανάλια YouTube πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα.
«Θα απαντήσουμε. Εργαζόμαστε τώρα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν ως απάντηση» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας