Αίσχος Δένδια: Προσφεύγει Χάγη για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία!

1457
Προσφεύγει Χάγη για ρωσικά εγκλήματα

Η Ελλάδα όμως είχε «ξεχάσει» να προσφύγει στη Χάγη για τα μεγάλα εγκλήματα Τουρκίας και Τούρκων εισβολέων στον Α΄ και Β΄ Αττίλα στην Κύπρο. Αυτά όμως είχαν και έχουν την κάλυψη ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ο Ν.Δένδιας ανακοίνωσε από εκπομπή της ΕΡΤ ότι η Ελλάδα προχώρησε σε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανια. 

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι μία από τις 38 χώρες που έχουν υπογράψει το αίτημα να ανοίξει μια έρευνα στο Δικαστήριο της Χάγης όσον αφορά τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται κατά την εισβολή.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ένα απολύτως διακριτό έγκλημα πολέμου», σημείωσε. «Είναι τρομερό να βομβαρδίζονται άμαχοι άνθρωποι τον 21ο αιώνα».

Επεσήμανε δε πως «ουδείς γνωρίζει» πόσο κοντά είμαστε στο να τελειώσει ο πόλεμος. «Όλοι εκφράζουμε ελπίδες και καταβάλλουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει, δεν είναι μόνο μία ανθρωπιστική τραγωδία, δεν είναι μία πλήρης ασυμβατότητα με το διεθνές δίκαιο, είναι κάτι το παντελώς απαράδεκτο για τον 21ο αιώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας