Αίσχος! Αναβλήθηκε για πολλοστή φορά η πολιτική δίκη Λαφαζάνη για πλειστηριασμούς

1045

Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι υπηρέτρια των κυβερνητικών κέντρων και κυρίως των τραπεζών, των fund και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο με κυβερνητική εντολή ανέβαλε για άλλη μια φορά – έχουμε χάσει τον αριθμό – την δίκη Π. Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του, που θα διεξήγετο στις 15/6.

Ως πρόσχημα για την αναβολή το δικαστήριο στη συνεδρία του προέβαλε την απουσία της συνηγόρου δυο κατηγορουμένων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επικαλέστηκε υποχρεώσεις της στον προεκλογικό αγώνα και τον ισχυρισμό του συνηγόρου ενός εκ των δυο κατηγορουμένων ότι αιφνιδίως ασθένησε.

Δυστυχώς, η επίκληση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου του φόρτου της προεκλογικής της εκστρατείας για την απουσία της από τη Δίκη κρίθηκε από πολιτικά στελέχη παρόντα στη δίκη ως παντελώς άστοχη. Κι ‘αυτό διότι η μάχη για την αθώωση κατηγορούμενων που διώκονται πολιτικά για τον αγώνα τους να προστατέψουν πρώτες κατοικίες έχει τεράστια πολιτική και ιδιαίτερα προεκλογική σημασία. Η αθώωση των διωκόμενων θα ήταν προεκλογική βοήθεια για τις αντισυστημικές δυνάμεις και κυρίως ένας μεγάλος κόλαφος για το πολιτικό κατεστημένο και ιδιαίτερα για τις τράπεζες και τα fund. Εκτός  και αν η πολιτική προεκλογική βαρύτητα μιας τέτοιας μάχης και ενδεχόμενης νίκης, δεν έχει την απαραίτητη πολιτική προτεραιότητα!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ολιγόλεπτη παρέμβασή του κατήγγειλε την στημένη δικαστική απόφαση για αναβολή της Δίκης του, στιγμάτισε το δικαστήριο ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία και ζήτησε η αναβληθείσα Δίκη, να διεξαχθεί τουλάχιστον αμέσως μετά τις εκλογές. Θα περίμενε κανείς ότι μετά από αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες και καταγγελίες του Π. Λαφαζάνη κατά της δικαστικής έδρας, η τελευταία θα αντιδρούσε και πιθανότατα να κατηγορούσε τον Π. Λαφαζάνη για προσβολή του Δικαστηρίου και της Δικαιοσύνης. Κι όμως ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αποχώρησε από την έδρα μαζί με τους άλλους δικαστές και τον εισαγγελέα, σιωπηλός ώς ένοχος!

Δυστυχώς η νέα Δίκη του Π.Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του ορίστηκε για τις 29/9!!!

Τέλος, να υπογραμμίσουμε την παντελή απουσία από την αίθουσα του Δικαστηρίου δημοσιογράφων και βεβαίως την πλήρη απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου κόμματος αντιπολίτευσης. Κατά τα άλλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατείνονται υποκριτικά και πρός παραπλάνηση των πολιτών, ότι, αγωνίζονται για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές!!!

Θανάσης Τρικαλινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας