Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση-Ανακατέλαβαν την περιοχή δυτικά του Ραμποτίνο στην Ζαπορίζια

1646

Μετά από σχεδόν 9 μήνες μαχών από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου, ακόμα και η μικρή έκταση που κατάφεραν να καταλάβουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια της Ζαπορίζια στο χωριό Ραμποτίνο που έγινε τόπος μαρτυρίου και θανάτου για τους μαχητές Ουκρανών -κυρίως- και Ρώσων, η περιοχή επέστρεψε στην κατοχή των τελευταίων.

Μετά από μία συνδυασμένη επιχείρηση του ρωσικού πυροβολικού και ομάδων μάχης οπλισμένων με επιθετικά drones, μία ίλη ρωσικών αρμάτων Τ-72Β3 αιφνιδίασε την ουκρανική άμυνα και κατάφερε να την διασπάσει μέσα από ένα «μονοπάτι» το οποίο δεν είχε ναρκοθετηθεί και την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαν οι Ουκρανοί.

Είναι η πρώτη μεγάλη έκταση που ανακαταλαμβάνουν στην περιοχή μετά την σταθεροποίηση της μετώπου το περασμένο φθινόπωρο.

Oι Ρώσοι από το τέλος της περασμένης χρονιάς, πάντως, είχαν αρχίσει να πιέζουν τους Ουκρανούς στην περιοχή.

Τώρα πλέον απειλούν να κυκλώσουν με κίνηση από δυτικά προς τα ανατολικά το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων, που έτσι ή αλλιώς έχουν αφήσει κατεστραμμένα στα πεδία των μαχών του Ραμποτίνο, πάνω από 2.000 άρματα και οχήματα μάχης… 

Ταυτόχρονα η ρωσική προέλαση δείχνει ότι πλέον απομακρύνεται ο κίνδυνος να απειληθεί η Κριμαία και συνεπώς να υπάρξει πιθανότητα χρήσης πυρηνικών από την πλευρά της Μόσχας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας