Άγριος παροξυσμός Μελόνι-Άγρια επίθεση στον Μπερλουσκόνι για φιλικές σχέσεις με Πούτιν

727
Άγριος παροξυσμός Μελόνι-Άγρια

Η Μελόνι προσκυνά το ευρωπαϊκό και σκληρό αμερικάνικο κατεστημένο. Ο σύγχρονος φασισμός δεξί χέρι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Με ανακοινωθέν της, η Giorgia Meloni απάντησε, εμμέσως, σε ηχογραφημένες δηλώσεις του Silvio Berlusconi τις οποίες δημοσίευσε η Corriere della Serra την προηγούμενη μέρα και στις οποίες ο πρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια, συνομιλώντας με βουλευτές του κόμματός του, αναφέρεται σε αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Vladimir Putin.
Στην δήλωσή της η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, τονίζει:
«Σε ό,τι αφορά ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι σαφέστατη. Εννοώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης με σαφή εξωτερική πολιτική, η οποία να μην μπορεί να παρερμηνευθεί. Η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρώπης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Η Ιταλία, με εμάς στην κυβέρνηση, δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος της Δύσης, ένα αφερέγγυο έθνος που τόσο επιθυμούν όσοι μας κατακρίνουν. Θα ενισχύσει την αξιοπιστία της και θα υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο, θα ζητήσω να είναι σαφείς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρώτος κανόνας μιας κυβέρνησης πολιτικών με ισχυρή εντολή από τους Ιταλούς, είναι να σεβαστεί το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες».
Αύριο 20/10/22 και μεθαύριο 21/10/22 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Matarella θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ως το τέλος της εβδομάδαες πιθανότατα, θα  δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Giorgia Meloni η οποία, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα εμπόδια, μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να του παραδώσει την πλήρη λίστα των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας