Άγρια εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής-Βιαιοπραγίες κατά φοιτητών

687

Κλιμάκωση της έντασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ΜΑΤ να εισβάλουν στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (φωτογραφία από «Παρατηρητή Θράκης») και να προχωρούν σε προσαγωγές.

Από το πρωί, η Νομική Κομοτηνής τελούσε υπό κατάληψη, με την αστυνομίας να παρεμβαίνει το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 16.00.

18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες αναφέρει ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής

Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αποχωρώντας όμως στη συνέχεια.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τα ΜΑΤ να επιτίθενται με ασπίδες και να ρίχνουν στο πάτωμα φοιτητές, έχοντας δημιουργήσει κλοιό γύρω τους.

Σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής, Μπαλαντίνος Γεώργιος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αστυνομική επέμβαση και υποστηρίζουν ότι πήγαν στη Σχολή για να υλοποιήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής ΑΠΘ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου που είχε αποφασίσει με ψήφους 155 υπέρ, 15 κατά και 1 λευκό κατάληψη της Σχολής από τη Δεύτερα 5 Φεβρουαρίου.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Ο αναβρασμός στα Πανεπιστήμια, σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται για 5η εβδομάδα με την κυβέρνηση να σχεδιάζει πριν το τέλος του Φεβρουαρίου να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Στην αντίπερα όχθη, ανυποχώρητοι δείχνουν οι φοιτητές, προετοιμάζοντας κλιμάκωση του αγώνα με τα καθιερωμένα πλέον ραντεβού της Πέμπτης. Νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο -στα Προπύλαια- στις 8 Φεβρουαρίου με πανελλαδικό κάλεσμα αυτή τη φορά σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της χώρας.

Στο κάλεσμά τους καταγγέλλουν «την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα Πανεπιστήμια» και τονίζουν πως «η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί» καλώντας  να «ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο και να το αποσύρει!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας