Αδικαιολόγητη επίθεση Ουκρανίας στον Α.Βούτσιτς για την αναφορά του στην «κόλαση»!

642
Αδικαιολόγητη επίθεση Ουκρανίας

Επεισόδιο Σερβίας-Ουκρανίας βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του Α.Βούτσιτς ο οποίος έκανε λόγο για “κόλαση” που θα παρασύρει τους πάντες αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του Β.Πούτιν.

Ουκρανός βουλευτής, του στενού κύκλου Β.Ζελένσκι, έκανε λόγο για την ανάγκη “επανεκπαίδευσης” του λαού της Σερβίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βούτσιτς, είπε:

«Ξέρω τι μας περιμένει. Μόλις ο Βλαντίμιρ Πούτιν τελειώσει τις επιχειρήσεις του στο Seversk, το Bakhmut και το Soledar και στη συνέχεια στη δεύτερη γραμμή Slavyansk – Kramatorsk – Avdeevka, θα ακολουθήσει η πρότασή του.

Αν δεν τη δεχτούν και δεν το έχουν σκοπό, θα πάμε στην κόλαση», σημείωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια ακριβώς θα είναι αυτή η πρόταση και τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Προφανώς όμως κάτι γνωρίζει.

“Χρειάζεται επανεκπαίδευση η Σερβία – Θα το κάνουμε μαζί με Κροατία”

Ο Αλεξέι Γκοντσαρένκο, ένας Ουκρανός βουλευτής, τον οποίο κατηγορεί η Μόσχα για τη συμμετοχή του σε εγκλήματα στο Σώμα των Συνδικάτων της Οδησσού, επιτέθηκε στην Σερβία..

Ο Γκοντσαρένκο είπε ότι:

“Διάβασα τη δήλωση του Σέρβου προέδρου, Α.Βούτσιτς, για τον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ουκρανίας και ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί.

Είναι δύσκολο, δύσκολο για εμάς τώρα, αλλά τελικά θα νικήσουμε.

Αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε τη Σερβία μαζί με τον πρόεδρο της. Και τότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τη Σερβία με πληθυσμό 6 εκατ. να θέλει να μπει στην ΕΕ.

Πιστεύω ότι μαζί με τα αδέρφια μας και τις αδερφές μας στην Κροατία θα βλέπουμε και θα υπενθυμίζουμε στον κόσμο γι αυτό το θέμα.

Η διαδικασία της επανεκπαίδευσης είναι δύσκολη και θα είναι δυσάρεστη για τους Σέρβους αλλά η Ουκρανία μπορεί να το χειριστεί”.

“Οι οπαδοί του Μπαντέρα δεν μπορούν να «επανεκπαιδεύσουν» τον λαό της Σερβίας”

Στον Αλεξέι Γκοντσαρένκο, απάντησε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας τονίζοντας πως  “οι οπαδοί του Μπαντέρα, εξ ορισμού, δεν μπορούν να «επανεκπαιδεύσουν» τον λαό της Σερβίας”.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας Alexander Vulin αποφάσισε να μην αφήσει αυτά τα λόγια αναπάντητα. Σύμφωνα με τον Vulin , «οι οπαδοί του Μπαντέρα, εξ ορισμού, δεν μπορούν να επανεκπαιδεύσουν ούτε τον λαό της Σερβίας ούτε τον πρόεδρο».

Είπε συγκεκριμένα ο Vulin:

«Στην Ουκρανία, το κακό πηγάζει, για παράδειγμα, από εκείνους που, μαζί με ορισμένους Κροάτες, μοιράζονται αυτές τις ιδέες που κάποτε τους έφεραν στο Στάλινγκραντ.

Ξέρω πόσο τους ενοχλεί που η Σερβία έχει έναν ελεύθερο και γενναίο ηγέτη και όλοι οι Σέρβοι έχουν τον δικό τους πρόεδρο.

Και ξέρω επίσης ότι εμείς οι Σέρβοι είμαστε περήφανοι για τον Βούτσιτς, γιατί εμείς οι ίδιοι τον εκλέξαμε», είπε ο Βουλίν.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας έκανε σαφή αναφορά στις μονάδες Κροατίας και Μπαντέρα που εξυπηρετούσαν τη ναζιστική Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας