Α.Σκέρτσος-«Τα ελληνικά εξαγώγιμα-προϊόντα είναι υποδεέστερης ποιότητας-Γι’αυτό είναι φθηνότερα στο εξωτερικό»

1247

Θαυμάστε τους! Συκοφαντούν τα προϊόντα της ίδιας τους της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις πομπές τους και να δικαιολογήσουν-μάταια- την ανικανότητα τους να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες από την καλπάζουσα ακρίβεια

  Π.Δ.

Σε αδιανόητα ψεύδη προχώρησε σε τηλεοπτική του παρουσία ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος συκοφάντησε τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στο εξωτερικό καθώς ισχυρίστηκε ότι «είναι υποδεέστερης ποιότητας για αυτό είναι φθηνότερα»!

Φυσικά είναι μία προσπάθεια του υπουργού να καλύψει τις «λεηλασίες» κατά του ελληνικού λαού από τις φιλικές προς την κυβέρνηση βιομηχανίες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ που στηρίζουν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές τα σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν σε στήριξη και τους εφοπλιστές!

Όλοι γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό διεξάγονται σκληροί ποιοτικοί έλεγχοι και ειδικότερα οι Γερμανοί τους οποίους αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος, είναι οι πιο σκληροί εισαγωγείς.

Προφανώς, λέει ψέματα και συκοφαντεί και τα ελληνικά προϊόντα στην Γερμανία γιατί οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά ανώτερης ποιότητας.

Στο εξωτερικό πηγαίνουν πάντα  τα καλύτερα προϊόντα.

Για του λόγου το αληθές θα δώσουμε το παρακάτω παράδειγμα:

Όταν η Ρωσία σταμάτησε να αγοράζει αγροτικά προϊόντα από την Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί το 2014 μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην ρωσική επικράτεια, η ελληνική αγορά για πρώτη φορά κατανάλωσε ωραία φρούτα καθώς το 80%  από αυτά, εξάγονταν στην Ρωσία.

Έτσι λοιπόν είτε μιλάμε για αγροτικά προϊόντα είτε για προπαρασκευασμένα, αυτά που εξάγονται στο εξωτερικό είναι πάντα καλύτερα από αυτά που μένουν στην εσωτερική αγορά.

Με τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Επικρατείας συκοφαντεί και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και κάνει ζημιά και στις εξαγωγές που είναι καίριες για την ελληνική οικονομία και για να παρουσιάζονται πρωτογενή πλεονάσματα.

Συγκεκριμένα ο Α.Σκέρτσος είπε:

Άκης Σκέρτσος: «Μία από τις τεχνικές που εφαρμόζουν αυτές οι εταιρείες, είναι για το ίδιο προϊόν να υιοθετούν μια ελαφρώς διαφοροποιημένη συσκευασία, σε γραμμάρια, μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ονομασία, κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του προϊόντος.

Αυτές είναι οι τεχνικές οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο κυρωτικό, με ποινές από το ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο. Αυτό λέμε.

Αυτές οι συγκρίσεις (με την Ελλάδα), για να μπορούν να γίνουν έγκυρα και να μην είναι μπακαλίστικες, πρέπει να επιβληθούν ενιαίοι κανόνες στον τρόπο με τον οποίον προωθούν και διαθέτουν τα ομοειδή ίδια προϊόντα οι πολυεθνικές σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Όταν λέμε ενιαία αγορά αυτό εννοούμε … »

«Λέτε δηλαδή ότι ένα προϊόν διαφοροποιεί τη σύνθεση …  Άρα δηλαδή ο Γερμανός που παίρνει φθηνότερα το συγκεκριμένο απορρυπαντικό είναι υποδεέστερης σύνθεσης από αυτό που παίρνει ο Έλληνας ακριβότερο; Γιατί αυτό πρέπει να το δούμε, δεν είναι» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

«Ακριβώς. Μπορεί και να είναι. Αυτό λέμε, ότι μπορεί και να είναι», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας