Μαζικό αντιπολεμικό παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία στη βάση της Σούδας

1061
παγκρήτιο

Μαζική παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση στη βάση της Σούδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι Κυριακής σταΧανιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε το μεσημέρι από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων όπου μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων έστειλε μήνυμα για ειρήνη, μετά από κάλεσμα κινήσεων ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικών αντιπολεμικών κινήσεων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης δεκάδες σωματεία και σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος ΟΤΑ νομού Χανιών, που είχε απευθύνει σχετικό κάλεσμα, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε πορεία προς το λιμάνι ενώ μέσω της οδού Δασκαλογιάννη, ο κόσμος επέστρεψε στην Αγορά απ’ όπου έγινε η αναχώρηση με λεωφορεία για τη βάση της Σούδας.

 

Λίγο πριν τις 3, το συλλαλητήριο κατέληξε στον Μουζουρά, έξω από την πύλη της Βάσης αφού ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης νωρίτερα. Στο σημείο μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι έστησαν πανό και συρματοπλέγματα μπροστά στην είσοδο της αμερικανική Βάσης, ενώ έκαψαν τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες πολέμοι, τρομοκρατία» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» ήταν μεταξύ άλλων συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν κλείσιμο των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και απεμπλοκή της χώρα μας από κάθε πολεμική  – ιμπεριαλιστική δράση ΕΕ και ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας