Swiss Med και mr. Χωριάτικο: Η διαδρομή του «μαύρου χρήματος- Κατάθεση-φωτιά βάζει την κυβέρνηση στο κάδρο

Γνώριζαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι η Swiss Med δανειοδοτούνταν από ένα σκοτεινό δίκτυο που κατασκεύαζε ανύπαρκτα ταμεία για να ξεπλύνει χρήμα;

 

Η υπόθεση της Swiss Med, της εταιρείας των 30.000 ευρώ που στήθηκε εν μία νυκτί για να εξασφαλίσει με διαδικασίες fast track και απευθείας ανάθεση πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια self tests εν μέσω πανδημίας, λαμβάνει πλέον διαστάσεις ακραίου θρίλερ διαφθοράς.

Τα νέα, συγκλονιστικά στοιχεία δεν αφορούν απλώς μια παρέα ιδιοκτητών εστιατορίων, καφετεριών και νυχτερινών κέντρων σε Κολωνάκι και Μύκονο που εμφανίστηκαν ως σωτήρες της δημόσιας υγείας. Πλέον τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα προς έναν ενορχηστρωμένο μηχανισμό παραγωγής και νομιμοποίησης «μαύρου χρήματος», με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγελο Γιαννακόπουλο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται, κατευθύνονται πλέον ευθέως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της εποχής: Ποιος έλεγξε την προέλευση των κεφαλαίων μιας εταιρείας μόλις επτά μηνών; Πώς βρέθηκαν τα χρήματα για τις εγγυητικές επιστολές σε τράπεζες προκειμένου η Swiss Med να αναλάβει έργο για 3 εκατομμύρια τεστ; Γνώριζαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι η Swiss Med δανειοδοτούνταν από ένα σκοτεινό δίκτυο που κατασκεύαζε ανύπαρκτα ταμεία για να ξεπλύνει χρήμα;

Η απάντηση στο πώς χρηματοδοτήθηκε αυτό το σκανδαλώδες εγχείρημα βρίσκεται στην αποκαλυπτική, κατάθεση της λογίστριας Δ.Α. (ημερομηνία 26/10/2026) κατά την προανάκριση στα στελέχη της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η μάρτυρας, ξετυλίγοντας το κουβάρι ενός κυκλώματος που λειτουργούσε με εκβιασμούς, εικονικές πωλήσεις ακινήτων, εικονικές συμβάσεις εργασίας και βαλίτσες με μετρητά, αναφέρεται ρητά και ευθέως στη σύνδεση του Άγγελου Γιαννακόπουλου με τη Swiss Med.

Όπως χαρακτηριστικά καταθέτει η λογίστρια, αποκαλύπτοντας τη ροή του μαύρου χρήματος για την υφαρπαγή του διαγωνισμού:

Για την «ΜΥΚONOS CONSTRUCTIOΝ TOURIST I.Κ.Ε.» (πρώην «ΒΑΣΤΑ), για τον δανεισμό προς την εταιρεία «SWISS MED», για τον διαγωνισμό των self test του κορονοϊού, χρήματα που μάζεψε ήταν ως επί το πλείστο από προσαυξήσεις ενοικίων, από εταιρείες που δεν είχαν ταμείο, δηλαδή δεν έγινε από εταιρείες που είχαν έσοδα.

Αυτή η παραδοχή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της διαβόητης προμήθειας. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Γιαννακόπουλος χρησιμοποίησε άλλες εταιρείες συμφερόντων του για να συγκεντρώσει «μαύρα» κεφάλαια, τα οποία τα εμφάνιζε λογιστικά μέσω ανύπαρκτων προσαυξήσεων ενοικίων από εταιρείες-φαντάσματα που δεν είχαν καν ταμείο ή πραγματικά έσοδα. Αυτά ακριβώς τα βρόμικα κεφάλαια, που βαφτίστηκαν έσοδα, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια ως «δανεισμός» προς τη Swiss Med, ώστε η νεοσύστατη εταιρεία να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα και την επιφάνεια για να σταθεί απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και να αρπάξει τη σύμβαση των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατάθεση της λογίστριας σκιαγραφεί το προφίλ ενός αδίστακτου κυκλώματος. Ο Γιαννακόπουλος περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που δεν δίσταζε να εκβιάζει τον πατέρα της μάρτυρα, απαιτώντας να υπογράψει ψευδείς ισολογισμούς για να νομιμοποιεί τα κέρδη του. Περιγράφεται ένα χάος εικονικών προσυμφώνων για ακίνητα, μεταβιβάσεις μεταξύ δικών του εταιρειών (όπως η περίπτωση της ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε.), αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του μέσω εικονικών απολύσεων, μέχρι και αστυνομικές έρευνες του Λιμενικού στη Ρόδο όπου κατασχέθηκαν βαλίτσες, κινητά και έγγραφα εταιρειών.

Μέσα σε αυτόν τον βούρκο του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση βρήκε τον εκλεκτό συνεργάτη της για να διαχειριστεί την κρίση του κορονοϊού. Τα πρόσωπα πίσω από τη Swiss Med αποδεικνύονται πια οι μαριονέτες μιας πολύ βαθύτερης και σκοτεινής ιστορίας.

Ποιος άνοιξε την πόρτα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο «μαύρο ταμείο» του Γιαννακόπουλου; Γιατί αγνοήθηκε επιδεικτικά το γεγονός ότι μια εταιρεία χωρίς υποδομές, στεγασμένη σε ένα γραφείο με μαύρα τζάμια και κούτες στην οδό Αρδηττού, έλαβε εκατομμύρια βασισμένη σε αδιαφανή, κατασκευασμένα κεφάλαια; Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει άμεσα, καθώς πλέον δεν μιλάμε για απλή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αλλά για υποψίες εκτεταμένου ξεπλύματος μέσα από τα ταμεία αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΠΗΓΗ Documento

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας