Βόρεια Κορέα: «Το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα»

111

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ έρχεται μετά τις πρόσφατες επαφές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα διαμήνυσε σήμερα Κυριακή (14/6) ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε συζητήσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας πως «το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα».

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ έρχεται μετά τις πρόσφατες επαφές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας σχετικά με την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής απέναντι στις απειλές του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ουάσινγκτον και της Σεούλ, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις τους δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη στρατηγική της χώρας.

«Η άνευ νοήματος ρητορική των ΗΠΑ και των υποτελών δυνάμεών τους κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και η συνεργασία τους στη δημιουργία πυρηνικής απειλής εναντίον της δεν μπορούν ποτέ να επηρεάσουν τη μη αναστρέψιμη θέση της ΛΔΚ ως κράτους με πυρηνικά όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Πιονγκγιάνγκ έστειλε σαφές μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν εξετάζει κανένα ενδεχόμενο εγκατάλειψης του πυρηνικού της οπλοστασίου.

«Το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση του καθεστώτος ότι το πυρηνικό πρόγραμμα αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής του ασφάλειας.

Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να εντείνουν περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία και τις κοινές τους πρωτοβουλίες αποτροπής απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας