Κυνικός και πάντα ιταμός Μητσοτάκης: Μετά τον «μαξιμαλισμό», μιλάει για το «παράλογο» των αιτημάτων με νέο μήνυμα στους αγρότες

194

Συνέχεια στο ίδιο μοτίβο υποβάθμισης των αγροτικών αιτημάτων δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ανοιχτοί στον διάλογο, όχι στο παράλογο», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του ιδίου περί «μαξιμαλιστικών αιτημάτων» από τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο που βρίσκεται επί εβδομάδες στα κάγκελα. Σημειώνεται ότι χθες, ήταν η σειρά του Κώστα Τσιάρα μέσω του «διαγγέλματός» του να κάνει λόγο για «πείσματα» που δεν «ωφελούν», δίνοντας συνέχεια στο σερί προκλητικών δηλώσεων από κυβερνητικά χείλη.

Νέο τέχνασμα οι μετακινήσεις και οι ξενοδόχοι για να φουντώσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό

«Η διεκδίκηση αιτημάτων οφείλει να γίνεται πάντα με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Και αν αρνούνται οι αγρότες των μπλόκων να ακούσουν την κυβέρνηση, ας ακούσουν τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τα επιμελητήρια της περιοχής τους. Τους φίλους και τους συγγενείς τους που θέλουν να ταξιδέψουν και να τους επισκεπτούν για τις γιορτές», σημειώνει επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι αγρότες στα μπλόκα έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στις μετακινήσεις των εκδρομεών, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους. Ο πρωθυπουργός εντέχνως αφήνει στην άκρη τα ευρήματα μίας σειράς δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αταλάντευτη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στον αγώνα των αγροτών.

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους αγρότες

«Στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, επιμένω ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο. Από τον κατάλογο με τα 27 αιτήματα των αγροτών, τα 16 ήδη έχουν ικανοποιηθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 βρίσκονται υπό επεξεργασία ή συζήτηση προκειμένου να βρεθεί λύση και μόνο 7 δεν μπορούν να επιλυθούν είτε γιατί προσκρούουν σε βασικούς ευρωπαϊκούς κανόνες και στη λειτουργία της ΚΑΠ είτε γιατί είναι ανέφικτα δημοσιονομικά. Η επιμονή, επομένως, σε μια στείρα άρνηση διαλόγου δεν ωφελεί κανέναν και είναι δείγμα μιας μη εποικοδομητικής στάσης. Οι δε οικονομικές επιπτώσεις από τα μπλόκα στην υπόλοιπη κοινωνία είναι ήδη εμφανείς. Η διεκδίκηση αιτημάτων οφείλει να γίνεται πάντα με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Και αν αρνούνται οι αγρότες των μπλόκων να ακούσουν την κυβέρνηση, ας ακούσουν τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τα επιμελητήρια της περιοχής τους. Τους φίλους και τους συγγενείς τους που θέλουν να ταξιδέψουν και να τους επισκεπτούν για τις γιορτές. Αλλά ας σκεφτούν και την πατρίδα μας, το διεθνές της εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα που επηρεάζουν δυσμενώς οι κινητοποιήσεις τους και σίγουρα χωρίς καμία θετική επίπτωση για τα αιτήματά τους. Με αυτήν την πυξίδα του διαλόγου αλλά και της υπεράσπισης της κοινωνικής ενότητας και προόδου θα βαδίσει η κυβέρνηση στο εξής. Εμείς δεν ανήκουμε στη σχολή πολιτικής που λέει «να δώσουμε και από αυτά που ΔΕΝ έχουμε», όπως δυστυχώς ακούσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να λέει. Ούτε και θα μπορούσαμε ποτέ να συναινέσουμε σε μέτρα που μας θέτουν εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου όταν μάλιστα μιλάμε για κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις. Σημαντική ευκαιρία είναι και η πρότασή μας για μια διακομματική επιτροπή υψηλού κύρους με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας