To NATO κατάλαβε ότι η Ρωσία δεν αστειεύεται – Το «A. Shabalin» διέλυσε τα σχέδια ναυτικού αποκλεισμού στη Βαλτική

711
Η σπασμωδική αντίδραση της Δανίας απέναντι στο αποβατικό πλοίο «Alexander Shabalin» αποκάλυψε τον πανικό…
Η Δανία, και το ΝΑΤΟ συνολικά, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να τους τιμωρήσει για τις προκλητικές ενέργειες και της δόλιες προβοκάτσιες τους με τα δήθαν drones που υποτίθεται ότι επιτέθηκαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Κανένα πλήγμα, είτε επιχειρησιακό, είτε επικοινωνιακό, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτό από τη Μόσχα.
Γι’ αυτό και οι αρχές της χώρας βρίσκονται τώρα σε πανικό.
Και ο λόγος είναι το αποβατικό σκάφος «Alexander Shabalin»

Ένα πανίσχυρο ρωσικό πλοίο κάτω από τη μύτη της νατοϊκής άμυνας

δγφγφγδγφδγδφδφγφδ.JPG

Ο λόγος για ένα ένα πανίσχυρο, ρωσικό πολεμικό πλοίο εντοπίστηκε ανοικτά της ακτής της Δανίας.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το γεγονός αυτό λήφθηκε υπόψη στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τα περιστατικά με τα drones.

Η ιστορία ήρθε στο φως μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Ekstra Bladet, όπου τα δύο αυτά στοιχεία… ένωσαν τα στοιχεία του παζλ..
Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι Δανοί.

Tο ρωσικό αποβατικό δεν έκανε τίποτε… απλώς έστειλε το μήνυμα

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν εν υπηρεσία (όπως αναφέρει το άρθρο) 12 χιλιόμετρα από τις ακτές του νησιού Langeland, σε διεθνή ύδατα.
Όπως παραδέχονται οι δημοσιογράφοι, δεν υπήρξαν παραβιάσεις.

langeland_5203.jpg

Απλώς ήταν εκεί.
Παρ’ όλα αυτά, η όλη ιστορία διογκώθηκε και έγινε.. προβοκάτσια.
Το πλοίο αποβάσεων «Alexander Shabalin» φέρεται να ήταν αρόδο.
Βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στη γραμμή των διεθνών και δανέζικων υδάτων, έχοντας απενεργοποιήσει το σήμα AIS του, καθιστώντας το αδύνατο να εντοπιστεί από τις επίσημες βάσεις δεδομένων ναυσιπλοΐας.
Η παρουσία του πλοίου επιβεβαιώθηκε χάρη σε πλάνα από ελικόπτερο, σημειώνουν τα ρεπορτάζ.
Το πλοίο βρισκόταν μεταξύ 70 και 270 χιλιομέτρων από όλα τα αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επιθέσεις.
Η αστυνομία ανέφερε ότι εξετάζουν την παρουσία του «Alexander Shabalin» κοντά στα δανέζικα χωρικά ύδατα ως σημαντικό στοιχείο στην έρευνα για τα περιστατικά με τα drones.
Τι; Ναι, αυτό λένε. Και στη συνέχεια προσθέτουν ότι ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκφράζουν την άποψη ότι σκάφη από τη «σκιά του στόλου» της Ρωσίας μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσουν επιθέσεις στη Δανία. Για παράδειγμα, ο πρώην αναλυτής πληροφοριών Jacob Karsbo θεωρεί εξαιρετικά πιθανό το πολεμικό πλοίο να έχει χρησιμεύσει ως πλατφόρμα εκτόξευσης για τα drones.
Πρότεινε επίσης ότι το πλοίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς – ως τακτική παραπλάνησης ή ως μέσο ψυχολογικής πίεσης.

Το μυστήριο με τη γερμανική αστυνομία…

Η Ekstra Bladet καταλήγει σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν ήδη υποψιαστεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί πλοία για να παρακολουθεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Συγκεκριμένα, η γερμανική αστυνομία σταμάτησε και εξέτασε ένα σκάφος, υποψιαζόμενη ότι μπορεί να είχε εκτοξεύσει drones.
Οι περισσότεροι από το πλήρωμα, σύμφωνα με αναφορές, ήταν Ρώσοι πολίτες.

-troels-lund-poulsen1-2025-artikel.jpg

Ωστόσο, παραλείπουν το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα, ο Δανός Υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το υπουργείο του δεν είχε στοιχεία για τη συμμετοχή της Ρωσίας στις πτήσεις των drones.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το τέλος της ιστορίας, αλλά ο αναγνώστης χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του…

Οι μάσκες έπεσαν, η Δανία ξεσκέπασε το ΝΑΤΟ: «Δεν υπήρξε ποτέ ρωσικό drone στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης»

Ωστόσο, τα δανέζικα ΜΜΕ ξεκαθάρισαν οριστικά το τοπίο με τα ρωσικά drones…
Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων του Διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων και μιας αεροπορικής βάσης, βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο.
Αργότερα, η δανέζικη αστυνομία και η τηλεόραση ανέφεραν επιπλέον παρατηρήσεις drones σε περιοχές της Δανίας, όπως στο Esbjerg και το Sonderborg, στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στα γερμανικά σύνορα, καθώς και στην κεντρική βάση της Δανικής Αεροπορίας, τη Fighter Wing Skrydstrup, η οποία φιλοξενεί τα μαχητικά F-16 και F-35.
Ωστόσο, η τοπική αστυνομία ανέφερε το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ότι οι προσπάθειες αναχαίτισης των drones απέτυχαν, με τους χειριστές τους να είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και να παραμένουν αόρατοι.
Το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TV 2 της Δανίας ανέφερε ότι δύο πλοία συνδεδεμένα με τη Ρωσία βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τα δανέζικα αεροδρόμια όταν τα drones άγνωστης προέλευσης τα προσπέρασαν.
Διευκρινίστηκε ότι τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, όταν η Δανία αναγκάστηκε να κλείσει το Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης λόγω των drones, τρία σκάφη συνδεδεμένα με τη Ρωσία βρίσκονταν επίσης στην ευρύτερη περιοχή.

f4dc326c07_photo_2025-09-25_14-20-12.webp

Το πρώτο ήταν το δεξαμενόπλοιο PURSHA με σημαία του Μπενίν, το οποίο είχε υποστεί κυρώσεις για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιστατικού την Τετάρτη, το πλοίο βρισκόταν περίπου 155 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Billund, 200 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Aalborg και 225 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Sønderborg.
Το δεύτερο «ύποπτο» πλοίο ήταν το δεξαμενόπλοιο SEA MAVERICK με σημαία της Σιέρα Λεόνε, το οποίο επίσης είχε υποστεί κυρώσεις για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού την Τετάρτη, το πλοίο βρισκόταν περίπου 180 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Billund, 250 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Aalborg και 245 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο Sønderborg.
Το TV 2 τόνισε αμέσως ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή αυτών των δύο πλοίων στο περιστατικό.
Αν και οι Δανοί δημοσιογράφοι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τα πλοία αυτά χρησίμευσαν ως πλατφόρμες εκτόξευσης για τα drones, προσπάθησαν ωστόσο να υπονοήσουν κάτι για τη Ρωσία.
Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Άμυνας της Δανίας, Troels Lund Poulsen, ανακοίνωσε ότι το βασίλειο δεν έχει αποδείξεις που να συνδέουν το περιστατικό με τη Ρωσία.

Συνεχίζει να προκαλεί η Δανία – Frederiksen (Πρωθυπουργός): Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται, ότι η Πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, προειδοποίησε χθες Πέμπτη (25/9) ότι έχει ξεκινήσει ένας «υβριδικός πόλεμος» στην Ευρώπη μετά από κύματα drones που οδήγησαν στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Δανίας αυτήν την εβδομάδα.

addsasadsad.JPG

Οι δανικές αρχές έκλεισαν προσωρινά δύο μεγάλα αεροδρόμια τη νύχτα της Τετάρτης (24/9), αφού παρατηρήθηκαν drones στον ουρανό, σε αυτό που η Κοπεγχάγη χαρακτήρισε ως «υβριδική επίθεση» από έναν «επαγγελματία παράγοντα», με αρκετά άλλα αεροδρόμια στη χώρα να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά.
Τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης (Copenhagen Airport) και του Όσλο (Oslo Airport) έκλεισαν επίσης τη Δευτέρα λόγω παραβιάσεων από drones, αναγκάζοντας ακυρώσεις πτήσεων και εγκλωβίζοντας χιλιάδες επιβάτες.
Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου έδειξαν ότι «βρισκόμαστε στην αρχή ενός υβριδικού πολέμου κατά της Ευρώπης», είπε η Frederiksen σε ομιλία προς το έθνος που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερα από αυτά… Βλέπουμε το μοτίβο και δεν φαίνεται καλό», πρόσθεσε.
Η Frederiksen δήλωσε ότι οι δανικές αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει «ποιος βρίσκεται πίσω από τις υβριδικές επιθέσεις κατά των αεροδρομίων μας και άλλων κρίσιμων υποδομών», αλλά υπαινίχθηκε ότι το Κρεμλίνο ευθύνεται.
«Μπορούμε τουλάχιστον να πούμε ότι υπάρχει κυρίως μία χώρα που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης — και αυτή είναι η Ρωσία», είπε.
Η Ευρώπη έχει ταραχθεί από μια σειρά παραβιάσεων του εναέριου χώρου με εμπλοκή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και drones τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Εσθονία και η Πολωνία συγκάλεσαν έκτακτες συνομιλίες των μελών του ΝΑΤΟ μετά από καταγγελίες ότι η Ρωσία παραβίασε τον εναέριο χώρο τους σε ξεχωριστά περιστατικά.
Η Μόσχα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για την παραβίαση στον εναέριο χώρο της Εσθονίας και δήλωσε ότι το περιστατικό στην Πολωνία, όπου ένα σμήνος drones εισήλθε στον εναέριο χώρο της, ήταν ατύχημα.
Λίγες ώρες μετά την ομιλία της Frederiksen, το αεροδρόμιο της Aalborg στο βόρειο τμήμα της χώρας έκλεισε προσωρινά για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα λόγω ύποπτης παραβίασης από drone.
Η Frederiksen είπε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί «ότι δεν θα περάσουν drones τα σύνορα», αλλά πρόσθεσε ότι η Κοπεγχάγη έχει «ανεβάσει το επίπεδο ετοιμότητας» και ενισχύει τις δυνατότητες άμυνας κατά drones.
«Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις άμυνας και η αστυνομία θα είναι περισσότερο παρούσες με δυνατότητες αντιμετώπισης drones γύρω από κρίσιμες υποδομές στο άμεσο μέλλον», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία παρέχει τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση drones.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το γαλλο-ιταλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SAMP/T για 58 δισεκατομμύρια δανικές κορώνες (€7,7 δισεκατομμύρια), την μεγαλύτερη αγορά όπλων στην ιστορία της χώρας.
Η Frederiksen έκλεισε την ομιλία της καλώντας την Ευρώπη να αυξήσει τις δαπάνες για άμυνα:
«Γι’ αυτό επεκτείνουμε τη βιομηχανία άμυνας της Ευρώπης και γι’ αυτό ενισχύουμε τη βιομηχανία άμυνας στη Δανία», είπε.
«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό».

Η σπασμωδική αντίδραση της Δανίας αποκάλυψε τον πανικό…

Με τη σειρά του, ο διεθνούς εμβέλειας δημοσιογράφος και αρθρογράφος του Tsargrad, Sergei Latyshev, σχολιάζοντας το υλικό που δημοσίευσε η Ekstra Bladet, τόνισε ότι το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Alexander Shabalin», το οποίο φέρεται να εκτόξευσε τα drones που φόβισαν τους Δανούς, οι οποίοι είναι ενεργά εμπλεκόμενοι στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία στην Ουκρανία, θα μπορούσε να έκανε οτιδήποτε σε διεθνή ύδατα κοντά στα δανέζικα χωρικά ύδατα:
Η Βαλτική Θάλασσα στενεύει σε αυτό το σημείο, και τα πάντα είναι κοντά.
Το πολεμικό πλοίο μπορεί να περίμενε, για παράδειγμα, κάποια ρωσικά ή ρωσικά συνδεδεμένα σκάφη για να τα συνοδεύσουν μέσω του Δανέζικου Στενού, προστατεύοντας τα από «πειρατές» του ΝΑΤΟ.
Ίσως να είχε χαλάσει και να επισκευαζόταν ήσυχα. Επομένως, δεν υπάρχει πλέον τεκμήριο αθωότητας, και είναι στον κατηγορούμενο, όχι στον εισαγγελέα, να αποδείξει την αθωότητά του;
Ταυτόχρονα, ο Latyshev τόνισε: Η αντίδραση της Δανίας δείχνει ότι η χώρα γνωρίζει καλά την τιμωρία που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει από τη Ρωσία, η οποία έχει αρχίσει πρόσφατα να παίρνει ορισμένα μέτρα για να δείξει στους πρώην «συνεργάτες» της ότι δεν είναι «ιερά αγελάδες» και ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες για τις ουκρανικές τους ενέργειες.
Εφόσον οι Δανοί, οι οποίοι σκέφτονται, μαζί με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, να κλείσουν τη Βαλτική για τη Ρωσία, δεν καταλαβαίνουν καμία άλλη γλώσσα, ας φοβούνται ότι ένα ρωσικό πλοίο εκτόξευσε drones, τα οποία, ωστόσο, την επόμενη φορά δεν θα συμπεριφερθούν τόσο ευγενικά….
Αν όλα αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα και προέρχονται, για παράδειγμα, από τους Ουκρανούς που εκτόξευσαν τα drones προκειμένου να επιβάλουν ναυτικό αποκλεισμό κατά της Ρωσίας στη Βαλτική, τότε η Κοπεγχάγη παίζει ρωσική πυρηνική ρουλέτα.
Παραβλέποντας, έτσι, πλήρως ότι οι Ρώσοι—ως η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο—βρίσκουν τέτοιου είδους παιχνίδια πολύ πιο εύκολα και αβίαστα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας