Μια νηοπομπή αξιολύπητων Ευρωπαίων με τον Zelensky, 18/8 θέλει να πει όχι στo σχέδιο ειρήνης της Ρωσίας… αλλά ο Trump το ξέρει

93

Μια νηοπομπή αξιολύπητων μαζί με το δουλικό Zelensky θα πουν στον Trump 18 Αυγούστου 2025… όχι στην πρόταση ειρήνης της Ρωσίας…
Η Ρωσική πρόταση – εάν τελικά είναι αυτή – απαιτεί οι Ουκρανοί να αποχωρήσουν από το 19% των εδαφών που δεν ελέγχουν ακόμη στο Donetsk και θα παγώσουν το μέτωπο σε Zaporizhia και Kherson.
Επίσης η Ουκρανία θα ανακοινώσει ότι αποκηρύσσει το ΝΑΤΟ και θα συμμορφωθεί με μείωση του στρατού της στο πλαίσιο αποστρατιωτικοποίησης.
H Ρωσία απαιτεί τελική συμφωνία ειρήνης και όχι κατάπαυση πυρός… η κατάπαυση πυρός είναι δόλια πρόταση της Ουκρανίας και της Ευρώπης ώστε να επανεξοπλίσουν τον Ουκρανικό στρατό, απλώς κερδίζουν χρόνι ηια να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες..

Ο θίασος των ηττημένων, των αποτυχημένων

Ο θίασος των ηττημένων, των αποτυχημένων… αποτελείται από τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz, τον Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer, τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, την Ιταλίδα πρωθυπουργό Giorgia Meloni, τον Φινλανδό πρόεδρο Alexander Stubb, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte…
Όλοι αυτοί θα βρεθούν μαζί στις ΗΠΑ σήμερα 18 Αυγούστου 2025 και θα πουν στον Trump τον Αμερικανό Πρόεδρο

Ο Αρχιστράτηγος της Ουκρανίας προειδοποιεί ακόμη και με ειρήνη…να προετοιμαστούμε για πόλεμο

Ακόμα και αν συναφθεί κάποια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας… η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία… δήλωσε ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Syrskyi, σε συνέντευξή του στο RBC-Ukraine.
Εξέφρασε εμπιστοσύνη στη «σοφία και τον επαγγελματισμό» των διπλωματών, αλλά είπε ότι πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για μια νέα σύγκρουση.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Αleksander Syrskyi, θα μπορούσε να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή.
«Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η ειρήνη ή παγώσει ο πόλεμος, πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς να αυξάνουμε την μαχητική ικανότητα του στρατού, να λαμβάνουμε υπόψη την εμπειρία του πολέμου και τα συμπεράσματα μετά από λεπτομερή ανάλυση και να δημιουργούμε έναν σύγχρονο, ισχυρό, υψηλής τεχνολογίας στρατό», δήλωσε ο Αleksander Syrskyi.

Σύμφωνα με τον Αleksander Syrskyi, οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν «να συνεχιστούν ανά πάσα στιγμή» και η απειλή για τη Ουκρανία παραμένει.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky, σε συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Trump και δυτικούς ηγέτες, απέκλεισε την αποχώρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass.
Όπως σημειώθηκε, το Donbass «χρησιμεύει ως φρούριο που εμποδίζει την προέλαση της Ρωσίας βαθιά στην Ουκρανία».

Τι θα συμβεί τελικά;

Υπάρχουν σενάρια για το τι θα συμβεί… αλλά μεγάλη προσοχή Trump και Putin τα έχουν βρει… και ο Ευρωπαϊκός θίασος των ηττημένων, των αποτυχημένων πρέπει να προσέξει να μην προκαλέσει ή δυσαρεστήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Trump…

Το καλό σενάριο… έχει ελάχιστες πιθανότητες

1)Δεν υπογράφεται εκεχειρία, αλλά μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία.
Ο Trump έχει ήδη συμφωνήσει δημόσια με αυτή τη θέση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη δήλωση των ευρωπαϊκών χωρών μετά την Αλάσκα, το αίτημα για «πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά διαπραγματεύσεις» δεν αναφέρθηκε καθόλου – αν και πριν από αυτό ήταν το κύριο στη λίστα με τους όρους της Ευρώπης και της Ουκρανίας.
Όσον αφορά το Κίεβο, μόνο ο σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου, Sergey Leshchenko, τάχθηκε κατά του σχεδίου που πρότεινε ο Trump «μια ειρηνευτική συμφωνία, όχι μια εκεχειρία». Σε υψηλότερο επίπεδο, δεν υπήρξαν αντιρρήσεις (ούτε όμως συναίνεση) από τις ουκρανικές αρχές.

2) Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ουκρανία θα αποσύρει στρατεύματα από όλο το Donbass.
Σύμφωνα με διαρροές στον αμερικανικό τύπο, ο Trump συμφωνεί με αυτή την ιδέα.

3) Η Ρωσία θα συνεχίσει να κατέχει μέρος των περιοχών Zaporizhia και Kherson, αλλά η πρώτη γραμμή εκεί παγώνει.
Επίσης, ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η Μόσχα θέλει η Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει όλα τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως ρωσικά (σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή – μόνο την Κριμαία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν μιλάμε για εκεχειρία, αλλά για μια πλήρη ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, τότε το ζήτημα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να επιλυθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κάθε περίπτωση.

4) Σύμφωνα με το Axios και το Reuters, η Ρωσία αναμένεται να είναι έτοιμη να συζητήσει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από τις περιοχές του Kharkiv και του Sumy.
Ας υπενθυμίσουμε ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις περιοχές του Dnipropetrovsk.

5) Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Putin, η Ουκρανία πρέπει να καταστήσει τα ρωσικά επίσημη γλώσσα σε όλη τη χώρα ή σε ορισμένα μέρη.
Και επίσης να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και να σταματήσει τις διώξεις της.

6) Η Ρωσία, όπως γράφουν πολλά μέσα ενημέρωσης, είναι «ανοιχτή» στην Ουκρανία για να λάβει ορισμένες εγγυήσεις ασφαλείας.

Τι εγγυήσεις ασφαλείας θα παρέχουν στην Ουκρανία;

Ταυτόχρονα, η Ρωσία αποδέχεται… εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία αλλά με μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Trump μίλησε επίσης για το γεγονός ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο δεν θα περιλαμβάνουν συλλογική απάντηση από το ΝΑΤΟ.
Απέκλεισε επίσης την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, πολλά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Trump με τους Ευρωπαίους σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων για την Ουκρανία, μίλησε πολύ αόριστα και δεν παρείχε καμία συγκεκριμένη πληροφορία.
Είναι αλήθεια ότι η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Meloni ξεκαθάρισε ότι ο Trump υποστήριξε την ιδέα της να δοθούν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας παρόμοιες με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ (αλλά χωρίς την ένταξη στη Συμμαχία).
Σημειώστε ότι το Άρθρο 5 υπονοεί την αρχή της συλλογικής ασφάλειας, όπου, εάν μια χώρα του ΝΑΤΟ δεχθεί επίθεση, τα άλλα μέλη υποχρεούνται να παράσχουν υποστήριξη.

7)Τουλάχιστον μερική άρση των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Trump αλλάζει εύκολα απόψεις για το Ουκρανικό…

Ο Trump έχει επανειλημμένα αλλάξει τη θέση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία υπό την επήρεια διαφόρων δυνάμεων.
Επομένως, υπάρχει μια πιθανότητα να την αλλάξει ξανά ή να επαναλάβει τις συμφωνίες με τον Putin στην Αλάσκα.

Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η θέση του Trump.
Είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάποια μέτρα επιρροής στον Zelensky για να τον πείσει να αποδεχτεί τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας (τουλάχιστον τους βασικούς) ή όχι.
Και αν είναι έτοιμος, τότε ποια ακριβώς μέτρα.
Τερματισμός της στρατιωτικής βοήθειας;
Συν η διακοπή της παροχής πληροφοριών από μυστικές υπηρεσίες και απαγόρευση πώλησης αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία από τρίτες χώρες;
Συν η απειλή κυρώσεων και ποινικών υποθέσεων κατά της ηγεσίας της Ουκρανίας;
Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο πίεσης, τόσο περισσότερο το Κίεβο θα βρεθεί σε μια κατάσταση ενός de facto πολέμου σε δύο μέτωπα – εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Κάτι που, φυσικά, μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας.

Το δεύτερο είναι η θέση της Ευρώπης.
Σε ποιο βαθμό θα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Ουκρανία σε περίπτωση σοβαρής πίεσης από τον Trump;
Ή δεν θα τολμήσει να αντιταχθεί στην Ουάσιγκτον και να προσπαθήσει να πείσει τον Zelensky να αποδεχτεί τους όρους του;

Το τρίτο είναι το επίπεδο εγγυήσεων ασφαλείας που θα προσφερθεί στην Ουκρανία.
Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο.
Ο Zelensky έχει καταστήσει σαφές στο παρελθόν ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να αποδεχτεί την απώλεια εδαφών εάν γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ ή της παρασχεθούν εγγυήσεις παρόμοιες με το Άρθρο 5 της Συμμαχίας σε διμερή βάση.
Επίσης, η λήψη των εγγυήσεων που περιγράφονται παραπάνω θα βοηθούσε τον Zelensky να παρουσιάσει τους όρους για τον τερματισμό του πολέμου στην ουκρανική κοινωνία όχι ως πλήρη ήττα, αποτρέποντας έτσι μια απότομη αποδυνάμωση των εσωτερικών πολιτικών του θέσεων.

Το τέταρτο είναι οι προσωπικές εγγυήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τον Zelensky.
Το αν ο πρόεδρος θα παραμείνει στην εξουσία ή θα την εγκαταλείψει, αν θα υπάρξουν ποινικές υποθέσεις εναντίον του μετά από αυτό, τόσο στην Ουκρανία όσο και στον κόσμο, ή αν αυτός (και ο στενός του κύκλος) θα λάβουν ισόβια ασυλία – αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόφαση του Zelensky για την ειρηνευτική συμφωνία.
Ορισμένοι Ουκρανοί πολιτικοί επιστήμονες εκφράζουν ήδη την άποψη ότι ο Zelensky βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο να εγκρίνει την ειρηνευτική συμφωνία, αλλά και να προκηρύξει εκλογές χωρίς να συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτές..

Ο πέμπτος παράγοντας είναι η εγχώρια πολιτική κατάσταση και η διάθεση της ουκρανικής κοινωνίας και του στρατού.
Φυσικά, η κατάσταση θα είναι επικίνδυνη για τον Zelensky να αποδεχτεί τους όρους που ο ίδιος ερμήνευσε πρόσφατα ως «συνθηκολόγηση».

bankingnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας