Οι πρώτες δηλώσεις Β.Πούτιν μετά τη συνάντηση με Ν.Τραμπ: «Βάση της επίλυσης η εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών»

172

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα στο Κρεμλίνο, προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε χθες στην Αλάσκα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «βάση της επίλυσης της σύγκρουσης με την Ουκρανία πρέπει να είναι η εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην κρίση».

Εννοώντας φυσικά τα γεγονότα που ξεκίνησαν ή μάλλον μπήκαν στην τελική φάση τους το 2014 με το πραξικόπημα στο Κίεβο που οδήγησε στην πρώτη τη νόμιμη κυβέρνηση Γιανουκόβιτς που αντικαταστάθηκε από τον διεφθαρμένο Ποροσένκο (ακόμα και ο Β.Ζελένσκι τον καταζητεί για απάτες).

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι συζήτησε τις αιτίες της κρίσης στην Ουκρανία με τον Αμερικανό ομόλογό του. «Οι συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ στην Αλάσκα ήταν ουσιαστικές και έφεραν τα δύο μέρη πιο κοντά στις απαραίτητες αποφάσεις» υποστήριξε.

«Η Ρωσία σέβεται τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και θα ήθελε επίσης να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα», συμπλήρωσε, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TACC.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε επίσης ότι η συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν «ειλικρινής και ουσιαστική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας