Οι Σιωνιστές Ισραηλινοί γενοκτόνοι σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους που περίμεναν βοήθεια – Εκκληση προς Νετανιάχου από συγγενείς ομήρων

97
epa12191498 Displaced Palestinians carry relief packages along Rashid Street, west of Jabalia, 22 June 2025, after humanitarian aid trucks entered the northern Gaza Strip through the Israeli-controlled Zikim crossing, northwest of Gaza City. More than 55,700 Palestinians have been killed in the Gaza Strip, according to the Palestinian Ministry of Health, since Israel launched a military campaign in the strip in response to a cross-border attack led by the Palestinian militant group Hamas on 07 October 2023. EPA/HAITHAM IMAD

Τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι που αναζητούσαν επισιτιστική βοήθεια εν μέσω εκτεταμένης πείνας στη Γάζα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στην κεντρική περιοχή του πολιορκημένου θύλακα.

Σύμφωνα με το AlJazeera, τα θύματα σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για τρόφιμα στην οδό Σάλα αλ-Ντιν, ακριβώς νότια του Γουάντι Γάζα στο κέντρο της Λωρίδας.

Οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων κοντά σε κέντρα βοήθειας έχουν σκοτώσει περισσότερους από 400 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περίπου 1.000 από τότε που το υποστηριζόμενο από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας ξεκίνησε τη διανομή βοήθειας στις 27 Μαΐου.

 

Συγγενείς των Ισραηλινών αιχμαλώτων: Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πρέπει να επεκταθεί και στη Γάζα

Οι συγγενείς των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα, με αφορμή την εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, καλούν την κυβέρνησή τους να τερματίσει τον πόλεμο στο παλαιστινιακό έδαφος και να εξασφαλίσει την επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων.

«Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πρέπει να επεκταθεί και στη Γάζα. Καλούμε την κυβέρνηση να συμμετάσχει επειγόντως σε συνομιλίες που θα οδηγήσουν στην επιστροφή όλων των ομήρων και στον τερματισμό του πολέμου. Αν μπορούν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, μπορούν να τερματίσουν και τον πόλεμο στη Γάζα», ανέφερε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων σε ανακοίνωσή του στο X.

«Είναι αδιανόητο ότι μετά από μια λαμπρή επιχείρηση στο Ιράν και ένα αποφασιστικό, καταστροφικό χτύπημα στον ιρανικό άξονα, το Ισραήλ θα επέστρεφε να βυθιστεί στο τέλμα της Γάζας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και κάθε ισραηλινό συμφέρον», αναφέρεται.

«Ο τερματισμός της επιχείρησης στο Ιράν χωρίς να αξιοποιηθεί για να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των ομήρων θα ήταν μια σοβαρή διπλωματική αποτυχία. Υπάρχει ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας και η ισραηλινή κυβέρνηση έχει καθήκον να το αρπάξει και με τα δύο χέρια» τονίζουν οι συγγενείς των ομήρων στην ανακοίνωση τους.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας