
Σε μια αυστηρή και έντονα διατυπωμένη προειδοποίηση προς το ισραηλινό καθεστώς και τους δυτικούς υποστηρικτές του την Τρίτη, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Ιράν δήλωσε ότι οι «επιχειρήσεις τιμωρίας» θα πραγματοποιηθούν σύντομα.
Τεχεράνη, 17 Ιουνίου 2025 – Press TV – Ο Υποστράτηγος Σαγέντ Αμπντορραχίμ Μουσαβί, ο νεοεκλεγείς Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, σε τηλεοπτικό μήνυμα, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής από την Παρασκευή έχουν χρησιμεύσει ως αποτρεπτική προειδοποίηση και ότι οι πραγματικές επιχειρήσεις τιμωρίας θα εκτελεστούν σύντομα.
Είπε ότι το σιωνιστικό καθεστώς, σε μια πράξη επιθετικότητας που προσπαθεί να μεταμφιέσει σε δήθεν πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους, έχει επιτεθεί τις τελευταίες ημέρες στον λαό του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.
Είπε ότι το καθεστώς έχει αγνοήσει όλους τους αναγνωρισμένους διεθνείς νόμους και, αφού σκότωσε περίπου 300 δημοσιογράφους στη Γάζα και τον Λίβανο, τώρα έχει εξαπολύσει μια άγρια επίθεση στους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης της Ραδιοτηλεόρασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIB) για να φιμώσει τη φωνή της αλήθειας.
«Το μεγάλο έθνος του Ιράν, όπως δείχνει η ιστορία, δεν έχει υποκύψει ποτέ σε καμία επιθετικότητα και, ενώ στέκεται σταθερό απέναντι σε αυτή την άγρια πράξη, θα κάνει το σιωνιστικό καθεστώς να πληρώσει για τα εγκλήματά του, αν το επιτρέψει ο Θεός», δήλωσε.
«Με τη δύναμη του Θεού, το μαρτύριο των αγαπημένων μας συμπατριωτών, επιστημόνων και διοικητών των ενόπλων δυνάμεων, θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητά μας να πραγματοποιήσουμε τιμωρητικά αντίποινα».
Ο Υποστράτηγος Μουσαβί δήλωσε περαιτέρω ότι μέχρι στιγμής, από την Παρασκευή, η αεροδιαστημική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης και το Αρχηγείο αεράμυνας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την υποστήριξη του Στρατού, των Φρουρών της Επανάστασης, της Διοίκησης Επιβολής του Νόμου και του Υπουργείου Άμυνας, και μαζί έχουν «προκαλέσει βαριά πλήγματα στον εχθρό χτυπώντας ευαίσθητους και ζωτικούς στόχους».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής ήταν μόνο μια προειδοποίηση για αποτροπή, οι τιμωρητικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα.
Προειδοποίησε επίσης τους εποίκους των κατεχόμενων εδαφών, ιδίως του Τελ Αβίβ και της Χάιφα, να εγκαταλείψουν αμέσως αυτές τις περιοχές για να σώσουν τη ζωή τους και «να μην θυσιαστούν στις ζωώδεις επιθυμίες του Νετανιάχου».
«Ας είναι σίγουροι οι ελεύθεροι λαοί του κόσμου: το μεγάλο έθνος του Ιράν, με επικεφαλής τις ένοπλες δυνάμεις του, θα εκδικηθεί το αίμα των μαρτύρων – αν θέλει ο Θεός, με τη δύναμή Του», δήλωσε.
Σημειώσεις μεταφραστή:
Η εκτίμηση μας είναι ότι όσο περνάνε οι μέρες και εξαντλούνται τα περιορισμένα αποθέματα της αεράμυνας του γενοκτονικού μορφώματος, η έκταση των επιχειρήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα αυξάνεται.
Ήδη έχουν πληγεί κατ’ επανάληψη οι αεροπορικές βάσεις και το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα η αεροπορία του ψευδοκράτους να επιχειρεί από το έδαφος άλλων χωρών. Έχει επίσης τεθεί εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο διυλιστήριο των κατεχομένων, ενώ έχουν πληγεί τα υπουργείο “άμυνας” και οικονομικών, το αρχηγείο της Μοσάντ και της Αμάν (στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας), συστήματα αεράμυνας, στόχοι της πολεμικής βιομηχανίας, το ηλεκτρικό δίκτυο, πολυκατοικίες σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κατοικιών στρατιωτικών καθώς και το ερευνητικό κέντρο “Βάϊσμαν” που συνδέεται στενά με τη Μοσάντ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία, πέραν της λεπτομερούς χαρτογράφησης της κατεχόμενης Παλαιστίνης που έχει γίνει στη διάρκεια πολλών ετών με χρήση drones, τόσο δικών της όσο και της Χεζμπολλάχ, απέκτησε πρόσφατα έναν “θησαυρό” απορρήτων εγγράφων που περιγράφουν ενδελεχώς, μεταξύ άλλων, ολόκληρο το πυρηνικό οπλικό πρόγραμμα της παιδοκτονικής οντότητας. Φέρεται επίσης να γνωρίζει και να έχει στοχοθετήσει το σύνολο των απορρήτων καταφυγίων των αξιωματούχων της οντότητας.
Α.Π.