“Ως αποτέλεσμα του πλήγματος, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών, καθώς και περισσότερες από 50 μονάδες τεθωρακισμένων και παντός εδάφους οχημάτων,” επεσήμανε σχετικά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εφεδρείες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προορίζονταν να αναπτυχθούν στην περιοχή Sudzhansky, στη ρωσική περιφέρεια Kursk, αλλά δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πέρα από τη συνοριακή ζώνη.
Καρέ καρέ το ρωσικό πλήγμα με Iskander – M
Πλήγμα στο Izyum – Νεκροί ξένοι μισθοφόροι και Ουκρανοί στρατιώτες
Επισημαίνεται ότι προ ημερών, άλλος ένας Iskander-M έπληξε την κεντρική πλατεία του Izyum (περιφέρεια Kharkiv), καταστρέφοντας το κτίριο της τοπικής διοίκησης, όπου διέμεναν ξένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και μισθοφόροι.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι διασώστες της περιοχής ξέμειναν γρήγορα από σάκους μεταφοράς σορών, αλλά συνέχισαν να κάνουν ανακοινώσεις στα ουκρανικά και τα αγγλικά, ελπίζοντας ότι κάποιος επιζών θα απαντούσε κάτω από τα ερείπια του κτιρίου.
Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών στο Izyum συγκαταλέγονταν μισθοφόροι από την Τσεχία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, καθώς και μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών. Ορισμένοι από αυτούς συμμετείχαν στην εκπαίδευση ουκρανικών δυνάμεων σε σαμποτάζ και στην τοποθέτηση ναρκοπεδίων σε γέφυρες και χωριά.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το διοικητικό κτίριο στο Izyum είχε μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο για ξένους συμβούλους ήδη από το 2023, με το κόστος της φιλοξενίας να ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια δολάρια για τον δημοτικό προϋπολογισμό.